İsrail Güçleri İki Filistinliyi Daha Şehit Etti

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine saldırması sonucunda 2 Filistinli şehit oldu, 10 kişi yaralandı.

30.03.2019-17:14 - (Son Güncelleme: 30.03.2019-17:39) İsrail Güçleri İki Filistinliyi Daha Şehit Etti

İsrail askerlerinin, abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında gerçekleştirilen barışçıl "Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine silahla saldırması sonucu 2 Filistinli şehit oldu, 10 kişi yaralandı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı duyuruda, Gazze'nin kuzey sınırında düzenlenen barışçıl gösterilerde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki Nidal Sakr Amara ve 20 yaşındaki Muhammed Cihad Saad'ın şehit olduğu bildirildi.

Açıklamada, gösteriye müdahalede 10 kişinin gerçek mermiyle, 23 kişinin ise plastik mermi, mermi parçaları ve göz yaşartıcı gaz bombalarının doğrudan isabet etmesi sonucu yaralandığı aktarıldı.

Gazze sınırında 5 noktada bir araya gelen 10 binlerce Filistinli, İsrail'in topraklarından çekilmesi Gazze'ye uygulanan ablukanın kalkmasını isteyen sloganlar attı.

Gazze'deki Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Komitesi dün, "Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine katılmak için Filistin topraklarının tamamında genel grev çağrısı yapmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal