İsrail Filistinli Kadın Mahkumların Haklarını Kısıtlıyor

İsrail Cezaevi Servisi, Filistinli kadın esirlerin aile görüşmelerini yasakladı ve avlularda CCTV kameralarının kurulmasına karşı protestolar düzenledikleri için mahkumların sıcak su kaynaklarını kesti.

24.10.2018-13:53 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-13:49) İsrail Filistinli Kadın Mahkumların Haklarını Kısıtlıyor

 

İsrail Cezaevi Servisi (IPS) Filistinli kadın esirlerin aile görüşmelerini yasakladı ve avlularda CCTV kameralarının kurulmasına karşı protestolar düzenledikleri için mahkumların sıcak su kaynaklarını kesti. HaSharon hapishanesindeki tutuklular, İsrail  gözetlemesinin sıkılaştırılmasını protesto etmek için odalarını 49 gün boyunca terk etmeyi reddettiler. Birçoğu cezaevindeki sağlık kliniğinde ağır tedavilerden şikayetçi olmuş ve buralarda tedavi almayı reddetmeye karar vermişti. Filistinli Mahkumlar Birliği'ne göre IPS, kameraları gizlilik ihlali olarak gören kadın tutukluların taleplerini karşılamayı reddetti.

IPS, kameraları yıllar önce kurmuştu ancak mahkumlar protesto ettikten sonra onları kapatmaya zorlandılar. Şimdiyse Filistinli mahkumların kısıtlamalarını sıkılaştırmak amacıyla kameraları tekrar açmaya karar verdiler.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal