Kolombiya Masum Bir Çiftçiyi Öldüren Sekiz Askeri Tutukladı

Kolombiyalı yetkililer, bu yılın başlarında bir çiftçinin öldürülmesiyle ilgili olarak, soruşturma altında bulunan sekiz askeri tutukladı.

24.10.2018-13:42 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-13:39) Kolombiya Masum Bir Çiftçiyi Öldüren Sekiz Askeri Tutukladı

Kolombiyalı yetkililer, bu yılın başlarında bir çiftçinin öldürülmesiyle ilgili olarak, soruşturma altında bulunan sekiz askeri tutukladı.
Savcılar, 23 Ekim Salı günü yapılan duyuruda, askerleri Campesino 'yu öldürmek ve 8 Mart' ta Araraquita 'da, kuzeydoğu Arauca bölgesinde ikinci bir sivilin yaralanmasıyla suçlanıyorlar. Savcılar, sivillerin neden saldırıya uğradığı hakkında hiçbir ayrıntı vermedi. Savcılığa göre tutuklanan adamlar "ağırlaştırılmış cinayet ve ağırlaştırılmış cinayet teşebbüsü" ile suçlanacaklar.
Kolombiya ordusu, uzun zamandır sivilleri ayrım gözetmeksizin öldürmekle suçlanıyor ve onları savaşta öldürülen gerillalar olarak görüyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü, savcılığın 961 güvenlik gücü mensubu hakkında 2002'den 2008'e kadar 3.600 yasadışı işkence iddiası olduğunu soruşturduğunu söyledi.

2009'dan beri bu tür cinayetlerde bir azalma olmasına rağmen, bazı yeni davaların raporları ortaya çıkmaya devam ediyor.
Kolombiya - dünyanın en büyük kokain üreticisi - hükümet ile Devrimci askerler arasındaki 50 yıllık çatışmadan yavaş yavaş kurtuluyor.

Ülkenin son isyancı grubu ELN ile yapılan barış görüşmeleri Ağustos ayından beri askıya alınmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal