İsrail El Halil'de Bir Okulun Konteynerına El Koydu

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil şehrindeki bir okulda bulunan ek sınıf olarak kullanılan konteynera "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle el koydu.

19.02.2020-17:01 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-16:52) İsrail El Halil'de Bir Okulun Konteynerına El Koydu

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentine bağlı Susiya Köyü'ndeki okula baskın yapan İsrail askerleri, ek sınıf olarak kullanılmakta olan bir konteyneri çekiciyle bölgeden uzaklaştırdı.

Konteyner sınıfın bölgeden uzaklaştırıldığı esnada İsrail askerleri ile bölgede yaşayanlar arasında arbede yaşandı.

BİR FİLİSTİNLİYE GÖZALTI

İsrail askerleri yaşanan arbede sırasında Filistinliyi gözaltına alındı.

İsrail güçleri ayrıca okul yönetiminden bahçe düzenlemesi için yapılan asfaltlama çalışmalarını durdurmasını talep etti.

Neredeyse 450 nüfusu bulunan Susiya Köyü'ndeki bu tek okulda 90 öğrenci eğitim görüyor.

Bahsi geçen okulun tümünün İsrail güçlerince yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın yüzde 61'ini oluşturan "C" bölgesinde bulunan Filistinlilere ait bazı binaları "ruhsatsız" olduğu nedeniyle yıkıyor.

C BÖLGESİ

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altındaki Batı Şeria A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Batı Şeria'nın yüzde 18'ini kapsayan "A bölgesi"nin idaresi ve güvenlik işleri Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail'e devredilirken yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idare ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.

Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin sadece geçen yıl Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 521 evi "ruhsatsız" olduğu veya "C bölgesi"nde inşa edildiği gerekçesiyle yıktığını belirtiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal