İslam Memiş’ten kritik tahmin: O tarihte düşüş yaşanabilir

Altın fiyatları konusunda önemli açıklamalar İslam Memiş, Eylül ayından itibaren altın ve dolarda düşüş yaşanabileceğini söyledi. Memiş, özellikle Eylül ayı sonuna dikkatleri çekti ve gelişmelerin bu sürede yaşanabileceğini kaydetti. Detaylar haberimizde...

10.09.2022-11:43 - (Son Güncelleme: 10.09.2022-12:36)

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, milyonlarca vatandaşın her gün araştırma listelerinin başına eklediği dolar ve altın fiyatları konusunda önemli açıklamalara yer verdi. Hafta içi oldukça hareketli bir grafik sergileyen altın ve dolar fiyatları konusunda bazı değerlendirmeler yapan İslam Memiş, özellikle Eylül ayı sonuna dikkatleri çekti ve gelişmelerin bu sürede yaşanabileceğini kaydetti. 

Faiz artırımı bekleniyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarihinin en büyük faiz artırım kararını alarak 75 baz puanlık faiz artışına gitti. Banka bölge ekonomisinde bu yılın son çeyreği ve 2023’ün ilk çeyreğinde yavaşlama beklediklerini ifade etti. Yavaşlamaya rağmen enflasyonla mücadele edileceğinin vurgulandığı toplantının ardından Ekim’de de 75 baz puan beklentisi arttı.

Dolarda yaşanan gevşeme altını hareketlendirdi

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, Perşembe günü Cato Enstitüsünün bir etkinliğinde konuştu. Faiz arttırımının enflasyona karşı en büyük silahları olduğunu söyleyen Powell, ‘’Yaptığımız gibi şimdi de açık ve güçlü bir şekilde hareket etmeliyiz ve iş bitene kadar bunu sürdürmeliyiz” dedi.

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında altın fiyatları 3 haftalık düşüş serisini sonlandırdı. Bir süredir Çin başta olmak üzere büyük ekonomilerdeki yavaşlama sinyallerinin artması ve merkez bankalarının faiz artışı ile düşüşe geçen altın fiyatlarındaki düşüş yatırımcıları panikletmişti. Hafta içinde 1700 dolar kritik sınırının altına inen altının ons fiyatı 20 yılın zirvesindeki dolar endeksindeki gevşeme ile yeniden yükseldi.

İslam Memiş dolar ve altın

Gram altın yeniden 1000 TL’yi aştı

Dolar kuru ve ONS altınında yaşanan yükseliş sebebiyle geçtiğimiz günlerde 1000 TL’nin altına gerileyen gram altın yeniden yükselişe geçti.  Geçtiğimiz ay 1044 liraya kadar yükselerek yıl içi zirvesini güncelleyen gram altın fiyatı, ons altındaki düşüşün etkisiyle 988 liraya kadar gerilemişti. Bu seviye 27 Temmuz sonrası görülen en düşük seviye oldu. Ancak gram altın fiyatları oldukça dalgalı bir görünüm izlerken psikolojik seviye olan 1000 liranın üzerinde haftayı kapattı.

İslam Memiş’ten kritik tahmin

Piyasalardaki son durum hakkında yorumlar yapan İslam Memiş, “Dolarda Eylül sonunda bir düşüş bekliyorum. Bu gerçekleşirse dolar/TL kurunu etkileyecektir” ifadelerini kullanan İslam Memiş, “18,30 TL seviyesinde bir dolar kuru var, öte yandan 3 bin 500 seviyesini de test eden bir borsa var. Aynı anda yükselmesi şüphe uyandırıyor bende. Yabancı yatırımcıların satın alması ve uzun vadede durması önemli” şeklinde değerlendirmesini yaptı. Memiş ayrıca ‘’Yıl sonunda gram altın için 1.400 lira tahminim devam ediyor” diye konuştu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal