İslam Memiş yatırımcıları çok net uyardı: Altında Mayıs ayına dikkat!

Finans Analisti İslam Memiş, güncel emtia ve döviz piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulunurken Mayıs ayında altının çıkacağı fiyat tahminini de belirtti.

12.04.2022-10:25 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-14:33) İslam Memiş yatırımcıları çok net uyardı: Altında Mayıs ayına dikkat!

Finans Analisti İslam Memiş, güncel ekonomi ve piyasalar hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

'"Dövizde, altında dip seviyeler görebiliriz Nisan ayında" ifadeleriyle açıklamalarına başlayan Memiş, "Bu seviyeler aşağıya doğru test edildikten sonra Haziran ayına kadar sürecek bir trendle bir fırsat vermeyeceğini tahmin ediyorum. Bu kısa vadeli agresif yukarı yönlü atakların da bir tuzak fiyatlama olacak. Büyük ihtimalle Haziran ayında." dedi.

İslam Memiş yatırımcıları çok net uyardı: Altında Mayıs ayına dikkat!

Altın ya da gümüş satın almam

Elinde dolar olsa altın değil Euro ve sterlin alacağını söyleyen İslam Memiş, "Euro dolar paritesi yine 1.09 seviyesinde ve yatay. Kişisel olarak kağıt paraya yatırım yapacak olsaydım bu sterlin ve euro olurdu. Çünkü dolar endeksi karşısında değer kaybettiler. Elimde dolarım var altın ya da gümüş almalı mıyım? Ben kişisel olarak almayı tercih etmiyorum. Yüksek gördüğüm için elimdeki dolarla altın ve gümüş tarafına girmem. Elimdeki dolarla euro ve sterlin almak daha ucuz." şeklinde konuştu. 

Altın tahminini de açıkladı

Finans analisti İslam Memiş öte yandan altının Mayıs’ta kaç liraya yükseleceğine dair de bazı yorumlar yaptı. 

Mayıs ayında 960 lira seviyelerinin görüleceğini beklediğini düşünen Memiş, kendisinin alım yapmadığını ifade ederek, “Nisan ayında 2 kez 880 lira test edildi. 900 lira seviyesinin üzerinde alım yapmam dedim. Eğer 900 lira seviyesi ve altında gram altın alan yatırımcılar varsa benim mayıs ayında beklediğim seviye 960 lira. 980 lira seviyesi de muhtemelen mayıs ayında görülecek. Eğer kâr satışı yapacaksınız ve uygun görüyorsanız 900 liranın üzerinden de alabilirsiniz ama ben alım işimi 630 lirayken bitirdim. Kişisel olarak alım yönünde bir pozisyonum yok, zirveleri bekliyorum, mesela gram altında 1450 lira. Bu seviyeler görülünce satış olarak pozisyon alacağım.” şeklinde konuştu.

İslam Memiş yatırımcıları çok net uyardı: Altında Mayıs ayına dikkat!

Olabiliyorsanız uzun yatırımcı olun 

Önemli olanın uzun vadeli yatırımcı olabilmek olduğunun altını çizen İslam Memiş, altının fiyatı düşse de bankaların alıma izin vermeyeceğini vurguladı ve ekledi: “Ben yine de 900 lira altına sarkmasını beklerdim ama şu anki fiyattan alan da zarar etmeyecek. Ancak benim taktiğim her zaman alırken kazanmak. Mesela gram altın fiyatının sert bir şekilde 890 liraya gerilediğini düşünün, ancak bu sefer size 890 liradan alım fırsatı vermeyecekler çünkü bankaların makas aralığında büyük bir açıklık var. Kimseyi takmıyorlar, fırsatçılık var, başıboşçuluk var. 40 lira 50 lira makas açan bankalar var. Makas aralığına dikkat edin. O yüzden uzun vadeli yatırımcı olun olabiliyorsanız.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal