Akaryakıt istasyonlarında tabelalar değişti: Gelen indirim sonrası güncel fiyatlar!

Dün gün içerisinde 100 doların da altına inen brent petrol fiyatı sonrasında ülkemizde motorine gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 1 lira 4 kuruş indirim geldi. Söz konusu indirimden sonra tabelalar güncellendi. İşte en güncel haliyle akaryakıt fiyatları…

12.04.2022-10:45 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-12:13)

Brent petrolün fiyatı dün 98 dolara kadar düştü. Petroldeki bu gerileme Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) üyelerinin geçtiğimiz hafta acil durum petrol rezervlerinden bir miktar petrolü kullanıma açmak üzere yapılan açıklamayla beraber oldu. Petrol fiyatlarındaki bu gerilemenin ardından “Akaryakıta indirim gelecek mi?” sorusu milyonlarca vatandaş tarafından merak edilirken sürücülerin beklediği haber dün geldi. Bu bağlamda bugünden itibaren geçerli olacak şekilde motorinde litre başına 1 lira 4 kuruş indirim yapıldı. 

EPGİS

Güncel akaryakıt fiyatları

İstasyon tabelalarında yer alan güncel benzin ve motorin fiyatları ise şöyle;

Motorin

İstanbul: 20,24 TL

Ankara: 20,28 TL

İzmir: 20,28 TL

Benzinin fiyatı ise litre başına ortalama 19 liradan satışa sunuluyor.

Geçtiğimiz ayın zam şampiyonları motorin ve benzindi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayımladığı Mart ayı enflasyon verilerine ilişkin Mart ayında en fazla fiyat artışı olan ürün yüzde 32.67 ile motorin olarak belirlendi. Motorini yüzde 24.41 ile benzin seyretti. Rusya'nın önemli akaryakıt üreticilerinden olması nedeniyle motorinde görülen fiyat yükselişi Avrupa'da olduğu şekilde Türkiye'de de benzinden daha fazla artış gösterdi. Bu nedenle motorin ve benzin arasındaki makas giderek genişledi. Motorinin litre fiyatı 21.23 liraya satışta alıcı bulurken benzinin litresi 19 lira olarak belirlendi. Motorin fiyatı 2022 senesinin ilk 3 ayında, Mart ayının son haftasındaki 23.59 liralık rekorundan inmesine karşın yüzde 66 arttı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal