İslam Memiş Altından Sonra Yeni Yatırımın Ne Olacağını Açıkladı!

Dövizde yaşanan dalgalanmalar sonrası yaptığı yorumlarla adından sıkça söz ettiren İslam Memiş, yeni yıl yatırımları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

03.01.2022-15:30 - (Son Güncelleme: 03.01.2022-17:31)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası altın ve para piyasasında düşüler yaşanmaya başlandı. Timetürk’te yer alan habere göre; daha önce yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yeni yıl yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

FİYATINA ALDIRMAYIP MİKTARI ARTIRAN KAZANACAK

Yeni yılla beraber birçok yeni düzenlemede beraberinde geldi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten yüksekten altın alan yatırımcıların üzülmemelerini, altının daha da değerleneceği hakkında açıklamalarda bulundu. Gümüş fiyatlarının da aynı oranda artacağının altını çizen Memiş, "2022 yıl içinde altının gram fiyatında 1.450 lira Gümüşün gram fiyatında 20 lira seviyelerini bekliyor olacağım. Yıl içinde öngördüğüm bu rakamları zirve seviyesi olarak takip edeceğim. Kısa vadede “Hani olacaktı” diyen kaybedecek, fiyata aldırmayıp miktarını artıran kazanacak" şeklinde konuştu. 

FİYATLARIN DÜŞMESİNİ BEKLEYEN ARKADAŞLAR ŞİMDİDEN KAYBETTİ 

Altının düşmesini bekleyen birçok kişinin 1450 TL tahminine tepki gösterdiklerini belirten Memiş,“(Hani düşecekti, şimdi 1.450 lira diyorsun) diyen arkadaş, sen şimdiden kaybettin. Bu piyasada dolaşmaya, batacaksın. '2.dip sonrası' yazıyor. Okumuyor veya okuduğunu anlamakta zorlanıyorsun. Boşuna heveslenme 'alım-satım yaparım para kazanırım' diye. Kaybedeceksin" dedi. 

RİSKİ AZALTMAK ŞART

Kurda sürekli değişmelerin yaşandığını bu nedenle yeni yılda riski azaltmanın önemli olduğunu vurgulayan Memiş, ‘’2. dip geldikten sonra yıllık olarak miktarını artırarak yola çıkan iyi bir yol belirlemiş olacak Diğer endüstriyel metaller de değer artış sürecine gireceğini öngörüyorum. Fed, $ destekleyecek eyvallah Ancak enflasyonu daha fiyatlamamış ons altın ve gümüş olduğunu unutmamak gerek’’ şeklinde konuştu. 

İKİ TÜR YATIRIMCI TİPİ VAR

Yatırımların zaman kontrolünde olması gerektiğini ve herkesin yatırım yapma tarzının farklı olduğuna değinen Memiş, temelde iki farklı yatırımcı tipi olduğunu dile getirerek, ‘’İki tür yarırımcı var; - Kısa vade oynayan - Uzun vade her fırsatta alıp bekleyen 2022'de oynayanlara kolaylıklar. Uzun vadecilere şimdiden tebrikler. 2022'de finans sistemi, ezberleri bozacak. 2021'de herkesin varlıklarını elinden sistem, 2022'de iyi oynayacak.2022'de - Fiyata değil, miktara odaklanan - Kısa vadeye değil uzun vadeye - Tek tercih ile değil, sepet yapan - Full değil, sepet yapan Kazanacak. Yabacı para birimlerinde Dolar değil GBP'yi takip edeceğim.’’ İfadelerini kullandı.

İslam Memiş'ten yatırım açıklamaları

ZENGİN OLMAK HAYAL DEĞİL

Son yıllarda popüler olan kripto dünyasına değine ve buradaki yatırımların gerçek olduğuna dikkat çeken Memiş, ‘’Metaverse ve kripto para piyasası bir gerçektir. Bunu hiç kimse inkar edemeyecek. Bu süreçte dolandırılma olayları sık olacak. Bence nefsimiz ile değil tecrübeli insanların bilgilerinden faydalanarak olaylara yaklaşmalıyız. Zenginlik hayali değil, devrim olarak değerlendirelim.“Ben anlamam, işim olmaz, uğraşamam” diyenler ile “Anlamak ve araştırmak istiyorum, yeniliğe açığım” diyenlerin kaderleri, finansal piyasalarda farklı olacak. Bahane yok, değişen bir dünya var. Ya ayak uyduracağız ya da bildiğimiz yoldan yürüyeceğiz’’ dedi. 

YENİ YATIRIM PİYASASINDA KİMLER KAZANACAK?

Para piyasasında duygular adımlara yer olmadığını üstüne basa basa anlatan Memiş, ‘’Para piyasalarında duygu yok, sonuç vardır. Para, kazanmayı sever. Mantıklı olan, seri hareket eden kazanır. Teknolojiyi, bilimi, birikimleri ve zamanı ona buna laf yetiştireceğim diye kullananlar kaybedecek. Bedava bilgiyi bulan, alıp değerlendiren kazanacak. Zamanını geyik muhabbeti ile harcayanlar ile işine odaklananın kaderi bir olmayacak. Biri sürekli şikayet ve eleştiri ile vaktini harcarken, diğeri kazanmaya ve geleceğe odaklanacak. Sosyal medyayı nimet olarak gören ve kullanan kazanacak. Diğerleri enkaz olmaya devam.Fırsatlar, şimşek gibidir. Çakar ve gider. Fırsatlar ile nefsini ayrı tutan kazanacak. Nefsi iradesinin önüne geçen kaybedecek. Araştıran, okuyan, kendine, eğitimde, gelişime yatırım yapan kazanacak. 1 yıllık kazancını 1 ayda önünde gören ancak beğenmeyen ile bunu nimet olarak görenleri kaderi bir olur mu? Nefsine yenilen kaybedecek. Yeni dünya düzeninin ne demek olduğunu 2022'de daha net göreceğiz’’ şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal