İŞKUR'dan işsizleri sevindirecek haber:100 bin eleman açığı sebebiyle alım yapılıyor!

Milyonlarca vatandaşın iş bulma adresi İŞKUR, yurt genelini kapsayacak şekilde 100 bin iş ilanı açtığını duyurdu. Özel sektörün eleman arayışı devam ederken en çok aranan meslekler de bu sayede belirlendi. Kurumun neredeyse 20 bin beden işçisi elemanı arayışı sürüyor. İşte İŞKUR’un açtığı ilana başvuru şartları, adresi ve detayları..

18.04.2022-10:17 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-10:17) İŞKUR'dan işsizleri sevindirecek haber:100 bin eleman açığı sebebiyle alım yapılıyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenden alınan istekler doğrultusunda güncel açık iş sayısını belirledi. Bu sene 397 bin kişinin iş bulmasına fırsat veren İŞKUR, ülke genelinde 100 bin eleman arayışını sürdürüyor. Muhasebeci ilanları hep olduğu gibi yine listenin ilk sıralarında gelirken, sezonun açılmasıyla beraber turizm ve otelcilik elemanı arayışı da arttı. Şoför, özel güvenlik görevlisi, çağrı merkezi, perakende ve gıda gibi birçok sektörde de personel eksikliği sürüyor.

Başvuru nasıl yapılır?

Öncelikle başvuru yapabilmek için İŞKUR’da kayıtlı olunması. Eğer kayıt yoksa ilk olarak ‘esube.iskur. gov.tr’ adresi üzerinden ‘üye ol’ seçeneğini tıklayarak ve TC kimlik numarası ile gerekli yerleri doldurarak kayıt yapılabilir. Devamında özgeçmiş sayfasında bulunan “öğrenim bilgileri” ve “meslek bilgileri” alanlarının doldurulması ayrıca “kişisel bilgiler” bölümünde yer alan “iş arama statüsü”ne tıklayarak iş arama statüsünün de aktif hale getirilmesi şartı bulunuyor. 

İŞKUR'dan işsizleri sevindirecek haber:100 bin eleman açığı sebebiyle alım yapılıyor!

İlanları görüntüleme

Özgeçmiş sayfası doldurulduktan ve iş arama statüsünün aktif edilmesinin ardından iş arayan sayfasında bulunan “iş ilanları” sekmesine tıklayarak başvurusu devam eden kamu veya özel sektör işçi alım ilanlarına başvurulabilir. “Bana uygun işler” sekmesiyle de sadece özgeçmiş sayfasında bulunan bilgilerle eşleşen (kişisel durum, meslek, öğrenim bilgisi vb.) ilanlara ulaşılabilir. İlişkili ilanın üstüne tıklandığında ilanla ilgili detaylı bilgilerin (genel hususlar, özel şartlar, meslek, öğrenim ve kişisel özellikler vb.) bulunduğu ilan detayına ulaşım sağlanabilir. 

İşte aranılan meslekler ve kişi sayıları…

Beden işçisi (İnşaat, taşıma, temizlik) 19 bin 443 kişi

Muhasebeci (Ön muhasebeci, meslek elemanı vs) 2 bin 503 kişi

Turizm ve otelcilik elemanı bin 644

Şoför (Yük taşıma, tır, çekici) bin 387

Özel güvenlik görevlisi (Silahsız) bin 213

Çağrı merkezi müşteri temsilcisi bin 107

CNC tezgah operatörü (Torna, freze) bin 87

Paketleme işçisi bin 49

Ambar/Depo görevlisi 845

İŞKUR'dan işsizleri sevindirecek haber:100 bin eleman açığı sebebiyle alım yapılıyor!

Büro memuru (Genel) 765

Bulaşıkçı 665

Perakende satış elemanı (Gıda) 636

Diğer imalat ve ilgili işçiler (elle, makine) 611

Akaryakıt satış elemanı 506

Elektrik teknisyeni 486

Servis komisi 472

Kaynakçı (oksijen ve elektrik) 434

Mutfak görevlisi 431

Düz dikiş makineci 366

Depo sevkiyat sorumlusu 358

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal