İŞKUR’dan işini kurmak isteyenlere yeni program: 400 bin liraya kadar destek verilecek

İŞKUR, işini kurmak isteyenler için yeni bir destek programı açıkladı. Yeni program kapsamında engellilere 400 bin lira, eski hükümlülere ise 300 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak.

28.05.2024-10:36 - (Son Güncelleme: 28.05.2024-17:24) İŞKUR’dan işini kurmak isteyenlere yeni program: 400 bin liraya kadar destek verilecek

İŞKUR, Türkiye’nin önemli sorunlarından birisi olan işsizlikle mücadele etmek için yeni bir destek program başlattı. Buna göre işini kurmak isteyen engellilere 400 bin lira, eski hükümlülere ise 300 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak.

400 bin liraya kadar destek verilecek

CNN Türk’te yer alan habere göre; Ekonomist Muhammet Bayram, engellilere 400 bin liraya kadar, eski hükümlülere ise 300 bin liraya kadar bir hibe programından bahsetti.

İŞKUR’dan işini kurmak isteyenlere yeni program: 400 bin liraya kadar destek verilecek

İŞKUR, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim ve hibe programlarıyla işsiz bireylerin mesleki yeteneklerini geliştirmeye katkı sağlıyor. Bu sayede işsizliğin azaltılması hedefleniyor. Bayram, "İşbaşı eğitim programları, bu kişilerin topluma kazandırılarak ticarete atılmasını ve sosyal statülerini arttırmalarını sağlayacak önemli bir proje" dedi.

Başvuru detayları belli oldu

Bayram, "Bu hibelerden faydalanabilmek için başvuruda bulunmak için öncelikle meslek edinme kurslarına katılmak gerekiyor. Başvurular ise E-Devlet üzerinden 7 Haziran tarihine kadar yapılabilecek" açıklamasını yaptı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal