MGK bugün Beştepe’de bir araya geliyor: Gündemde kritik başlıklar olacak

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), iki ay aradan sonra Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda ana gündem maddelerinin terörle mücadelede son durum ve İsrail’in Filistin saldırıları olması bekleniyor. İşte detaylar…

28.05.2024-09:51 - (Son Güncelleme: 28.05.2024-17:23) MGK bugün Beştepe’de bir araya geliyor: Gündemde kritik başlıklar olacak

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bu yıl üçüncü kez yoğun bir gündemle Beştepe'de toplanacak. Kritik toplantının ana başlıklarından biri terörle mücadele olacak. Türkiye, Irak sınırlarındaki güvenlik çemberini bu yaz tamamlamayı hedefliyor. Toplantıda, Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarının yok edilmesi için devam eden operasyonlar ayrıntılı bir şekilde ele alınacak. 

Ayrıca, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği bölgelerde yasa dışı seçim düzenleme hazırlıkları ve bu örgütün kendini meşrulaştırma çabalarına karşı alınacak tedbirler de değerlendirilecek.

MGK bugün Beştepe’de bir araya geliyor: Gündemde kritik başlıklar olacak

Terörle mücadelede son durum

TRT Haber’de yer verilene göre; Kurul üyeleri, FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütlerine karşı yürütülen mücadeledeki son durumu da paylaşacaklar.

İsrail’in saldırıları da gündemde

MGK'da, İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırılar da gündeme gelecek. Bu kapsamda, saldırıların durdurulması, insani yardımların kesintisiz ulaştırılması ve İsrail’in gerilimi bölgeye yayma çabalarına karşı yürütülen diplomatik faaliyetler değerlendirilecek. İspanya, İrlanda ve Norveç'in ardından Filistin Devleti'ni tanıyan ülkelerin sayısının artırılması için atılabilecek adımlar tartışılacak. Ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan ve Türkiye'nin de müdahil olma kararı aldığı soykırım davası hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Toplantıda, Rusya-Ukrayna Savaşı, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, İran'daki gelişmeler ve Yunanistan ile ilişkiler başta olmak üzere, diğer bölgesel ve uluslararası konular da kapsamlı bir şekilde masaya yatırılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal