İŞKUR'dan 4.270 TL ödeme! Bu ödemeyi 10 ay boyunca alabilirsiniz!

İŞKUR'dan işi bırakanlara müjde! İŞKUR, işi bırakan vatandaşlara 10 ay boyunca 4.270 TL ödeme yapıyor. İşsizlik ödemesi olarak da bilenen İŞKUR'un sağladığı bu ödenekten yararlanmak için ise bazı şartları yerine getirilmelidir. Peki, bu şartlar nedir? İŞKUR işsizlik ödeneğinden nasıl yararlanıldığı ve başvurunun nasıl yapılacağı ise birçok kişi tarafından merak ediliyor. İşte detaylar...

05.04.2022-18:32 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-19:07) İŞKUR'dan 4.270 TL ödeme! Bu ödemeyi 10 ay boyunca alabilirsiniz!

İŞKUR'dan işi bırakanlara sevindirici haber geldi. İşi bırakmalarından sonra 30 gün içerisinde yapılan başvuruyla eğer kişi, belirlenen şartları karşılaması durumunda bu ödenekten faydalanabilmektedir.

İşsiz kalınan dönem boyunca İŞKUR tarafından sigortalı işsizlere sağlanan bu ödenekten yararlanabilmek için işsiz kalınan tarihten sonraki 30 gün içerisinde ya İŞKUR birimine bizzat gidilerek ya da www.iskur.gov.tr adresi üzerinden başvuru işlemleri gerçekleştirilmelidir.

İşsizlik ödeneği ne kadar?İşsizlik ödeneği ne kadar?

İşsizlik ödeneği, sigortalı kişinin prim miktarına göre değişiklik gösterebilir. İşsizlik ödeneği için yapılan açıklamaya göre en düşük ödeme aylık 2.137 TL'dir. Orta düzey için işsizlik ödeneği 2.541 TL iken en yüksek ödenek ise 4.272 TL olarak belirlendi.

İşsizlik ödeneği şartları nedir?

- Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak

- Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine gerçekleştirmek

- Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süreyle işsizlik sigortası primi ödemiş olmak

İşsizlik ödeneği başvurusu nasıl yapılır?

İşsizlik ödeneğinden yaralanabilmek için işsiz kalınan günden itibaren 30 gün içerisinde en yakın İŞKUR birimine giderek bizzat ya da www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.

İşsizlik ödeneğinin verilebilmesi için ise sigortalı işsizlerin, iş almaya hazır halde olması gerekmektedir. Çünkü bu ödenğe başvuru sırasında kişiye aynı zamanda iş arayan kaydı da yapılıyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal