İş İnsanı Selim Sayılgan 2 Sene 7 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Kervansaray Yatırım Holding'in eski patronu Selim Sayılgan, manipülasyon suçundan 2 sene 7 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

16.05.2019-12:00 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-13:08)

Kervansaray Yatırım Holding'in eski patronu Selim Sayılgan, manipülasyon (piyasa dolandırıcısı) suçundan 2 sene 7 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ünlü iş adamı tutuklanarak ceza evine sevk edildi.

İflas eden Ceylan Tekstil'i satın alarak adını Kervansaray Yatırım Holding olarak değiştiren Selim Sayılgan, grubun elinde olan 7 oteli halka açık firma ile birleştirip yeni şirketin sermayesini 588 milyon liraya çıkarmıştı. Daha sonra da 588 milyon tane hisseyi borsada satmaya başlamıştı. Bu hisseleri satarken de otellerden birini İranlı yatırımcıya satacağını kamuoyuna ilan etmişti. O tarihte İranlı ortaklık bahanesiyle hisse satışına zemin oluşturulduğunu haberleştirmişti. Ardından da İran ve Türkiye büyükelçiliklerine, DEİK başta olmak üzere İran ile alakalı bilgi alınabilecek birçok kanaldan İranlı işadamı Mirahmed Shoseu ile alakalı bilgi talebinde bulunmuştu. Türkiye'de 300 milyon liraya yakın yatırım yapacak kişinin İran'da tanınmadığı ortaya çıkmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal