Irkçı Hakemin Savunması Hayrete Düşürdü

Temsilcimiz Medipol Başakşehir'in Paris Saint-Germain ile karşı karşıya geldiği maçta Pierre Webo'ya ırkçı ifadeler kullanan dördün hakem Sebastian Coltescu, UEFA'ya verdiği ilk savunmada Kamerunlu futbol adamına hakaret etmediğini öne sürdü. Coltescu'nun Webo'yu deliye döndüren ifadeleri de gün yüzüne çıktı.

09.12.2020-14:23 - (Son Güncelleme: 09.12.2020-14:21) Irkçı Hakemin Savunması Hayrete Düşürdü

Paris Saint-Germain(PSG) - Başakşehir maçında meydana gelen ırkçılık skandalını gerçekleştiren dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun, Pierre Webo ile temsilcimizi deliye döndüren ifadeleri de ortaya çıktı.

Dördüncü hakem, Webo'nun kenarda bir pozisyona karşı gelmesinin akabinde orta hakem Ovidiu Hategan'a, "Şuradaki siyah olan. Git ve onun kim olduğuna bak. Şu siyah olanın böyle davranmasına izin vermemiz mümkün değil." sözleriyle bir mesaj gönderdi.

Bu ifadelerin ardından Pierre Webo tepkisini gösterdi ve orta hakem de Webo'ya kırmızı kart vererek oyun dışında bıraktı. Medipol Başakşehir'de bütün ekip de ırkçılığın karşısında oyunu bırakarak sahadan geri çekildi.

SAVUNMASI ''PES'' DEDİRTTİ

Dördüncü hakemin UEFA'ya yaptığı ilk savunmasında şu ifadelerle kendini aklamaya çalıştı:

 "Ben negro değil, negru dedim. Rumence'de negru, siyah adam demek. Kendisine hakarette bulunmadım."

Romanya'nın geçmiş zamanda en fazla tanınan uluslararası hakemlerinden Ion Craciunescu, Paris Saint-Germain - Medipol Başakşehir maçında meydana gelen ırkçılık meselesiyle alakalı açıklamada bulundu.

Maçın dördüncü hakemi sebebiyle tüm bir ülkeye kara bir leke sürülmemesi gerektiğini dile getiren Craciunescu, şu ifadeleri kullandı:

''RUMENLER CANIMI ACITIYOR''

"Şampiyonlar Ligi centilmenliğiyle bilinen bir organizasyon. Bu gece gördüğüm bazı Rumenler canımı acıtıyor. Ben bir Rumen'im, Rumenlerin yanındayım ama ırkçı bir ifade geçtiğinde o kişiyle aynı fikirde olamıyorum."

Otuz senedir Şampiyonlar Ligi organizasyonlarını izlediğini ifade ederek Craciunescu, böyle bir neden yüzünden bir takımın maçı bıraktığını görmediğini belirterek bunun yankısının dünya çapında  çok büyük olacağını dile getirdi.

''ROMANYA'YA KARA LEKE SÜRDÜLER''

Ülkelerine böyle bir büyük kara leke sürecek bir hata yapan hakemler sebebiyle ülkelerinin bu ifadelerle hatırlanmasından çekindiğini belirten Craciunescu, "Bilinçsizlikleri ve hazırlıksız olmaları nedeniyle bu ülkeye çok büyük kötülük getirdiler. Bu hakem uluslararası bir şampiyonada büyük bir hata yaptı, neden uluslararası bir maça verildi onu da anlayamadım, Romanya'ya kara leke sürdüler" sözleriyle açıklamalarına son verdi.

Romanya Ulusal Ayrımcılıkla Mücadele Konseyi'nin Başkanı Csaba Asztalos, Medipol Başakşehir maçında olan ırkçılığın ülkeye kara leke getireceğini dile getirdi.

Meselelerini tartışmaya açık olmayacak derecede ırkçı bir ifaden olduğunu aktaran Asztalos, şu açıklamada bulundu:

"İfade ırkçıdır. Bunun yorumlanma olasılığı bile yoktur. Bu hakemin Romanya, UEFA, FIFA değerlerine ve kurallarına hazırlıksız olduğu da oldukça açıktır. Bu üç kurumun da ırkçılığa karşı çok açık hükümleri var ve bunu saha içinde uygulayıcılar da hakemler olmalı" sözleri kullanıldı. Coltescu'nun Rumence 'Negru' (siyah) kelimesini kullanmasını ve bunun ırkçı bir söylem olduğunu bilmediğini söylemesinin hatırlatılması üzerine ise "Bunu bilmemesi bile çok anlamsız. Bu olay Romanya üzerine karar bir lekedir. Bir hakem yüzünden böyle bir şeyin olduğunu asla hatırlamıyorum. Temsil ettiğim kurum da dahil bu bizim için çok büyük bir kara leke."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal