İran’ın İsrail’e saldırısına tepki yağdı: Dünyadan açıklamalar üst üste geldi

İran’ın İsrail’e düzenlediği füze ve İHA saldırısına dünya genelinden tepki açıklamaları geldi. Bazı ülke ve kuruluşlar İran’a tepki gösterirken bazı ülkeler ise itidal çağrısında bulundu.

14.04.2024-11:12 - (Son Güncelleme: 14.04.2024-17:28)

İran’ın İsrail’e yönelik saldırısının ardından dünya genelinden üst üste tepki açıklamaları geldi. Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve diğer birçok ülke saldırıyı kınadı.

Tepki mesajları üst üste geldi

AA’da yer alan habere göre; BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, bölgede taraflara sükunet çağrısında bulundu ve yaşanan gerilimin endişe verici olduğunu vurguladı. Avrupa Birliği'nden de tepki geldi. AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti ve bölgedeki güvenliğe yönelik ciddi tehditlere dikkat çekti. 

İran’ın İsrail’e saldırısına tepki: Dünyadan açıklamalar üst üste geldi

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını en güçlü şekilde eleştirdi. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise İran'ı saldırıları sonlandırmaya çağırdı. Fransa, Hollanda, İtalya, Avusturya, Norveç, Danimarka ve Belçika da durumu yakından takip ettiklerini belirtti. 

Çin ise bölgedeki artan gerilimden endişe duyduğunu açıkladı ve taraflara sükunet çağrısında bulundu. Brezilya ise uluslararası toplumun bölgedeki gerilimi azaltmak için çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal