İran'dan Coronavirüs İlacını Bulduk İddiası

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını Çin'den sonra en çok İtalya ve İran'da etkili oldu. İran'da 63 kişinin daha ölmesiyle birlikte ölüm sayısı 354'e yükselirken, İran'dan bir iddia gündeme geldi. İranlı yetkili coronavirüse karşı ilaç bulduklarını söyledi.

11.03.2020-14:37 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-14:10) İran'dan Coronavirüs İlacını Bulduk İddiası

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını farklı ülkelerde görülmeye devam ediyor. Virüs Çin'den sonra en çok İtalya ve İran'da etkili oldu. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur yaptığı açıklamada coronavirüse karşı ilaç ürettiklerini ve üretilen ilaçtan tedavilere olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, coronavirüsüne yakalanan hastalar için kullanılan ve bağışıklık sistemini güçlendiren 'Actemra' ilacının bazı şehirlerde hastaları iyileştirdiğini öne sürdü ve "İlaç 24 saat içerisinde etkisini gösterdi. Ancak kesin bir şey söylemek için henüz erken." ifadesini kullandı.

"İLACI PİYASAYA SÜRECEĞİZ"

Cihanpur, ilacın etkilerine yönelik uzman incelemelerinin sürdüğünü belirtti ve "Alacağımız olumlu neticeler kesinleşirse ilacı piyasaya süreceğiz." dedi.

Bakanlık sözcüsü ilacı yerli imkanlarla ürettiklerini aktardı ve ilacın piyasaya girmesinin 3 haftayı bulabileceğini söyledi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal