İranlı Milletvekili Coronavirüsten Nasıl Kurtulduğunu Açıkladı

İran'da yayılan coronavirüs salgının ardından virüse yakalanan Tahran Milletvekili Zühre İlahiyan, coronavirüs salgınını nasıl yendiğini açıkladı.

11.03.2020-11:28 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-12:15) İranlı Milletvekili Coronavirüsten Nasıl Kurtulduğunu Açıkladı

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını, ülke sınırları dışında en çok İtalya ve İran'da etkili oldu. İran'da virüs bürokratlara kadar sıçrarken, Tahran Milletvekili Zühre İlahiyan'da da coronavirüs tespit edilmişti. Coronavirüs testi pozitif çıkan İlahiyan, tedavi sürecine dair açıklamalarda bulundu. Devlet televizyonunda bir video gönderen milletvekili sağlığına kavuştuğunu duyurdu.

Kendisi de doktor olan İlahiyan, tedbirlerin alınması halinde coronavirüsten korkulmaması gerektiğini ifade etti ve "Zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin, ellerinizi sıklıkla yıkayın ve ellerinizle yüzünüze temas etmekten kaçının." dedi.

NE OLDU?

İlahiyan'ın danışmanı Mustafa Feyli, 5 Mart'ta Tahran Milletvekili'nin coronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını ve hastanede karantinaya alındığını kamuoyuna duyurmuştu. Çin'den dünyaya yayılan Kovid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş ve ardından neredeyse ülkenin tamamında etkili olmuştu. Ülkede coronavirüse yakalananların sayısı 8 bini aştı, can kaybı da 291'e yükseldi. Coronavirüs teşhisi konulan 2 bin 731 kişi ise iyileşerek taburcu edildi. Ayrıca, İran'da teşhisi konulan Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani de iyileşerek taburcu edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal