İran'da büyük patlama: Yetkililerden apar topar açıklama geldi

İran'ın güneyindeki Şiraz kenti çevresinde bulunan Bahtegan Gölü yakınlarında büyük bir patlama olduğu belirtildi. Olaya karşın henüz ölü ya da yaralı bilgisi verilmezken yetkililer açıklama yaptı. İşte detaylar...

06.01.2024-16:22 - (Son Güncelleme: 06.01.2024-17:48) İran'da büyük patlama: Yetkililerden apar topar açıklama geldi

Filistin-İsrail savaşının yanında İran’da da karışıklıklar, orta doğunun suyunu iyiden iyiye ısıtıyor. İran'ın güneyindeki Şiraz kenti çevresinde bulunan Bahtegan Gölü yakınlarında nedeni henüz belirlenemeyen büyük bir patlama olduğu iddia edildi belirtilirken yetkililer bölgede uçak veya helikopter kazası olduğuna dair haberlerin doğru olmadığını duyurdu.

“Büyük patlama olsa da helikopter veya uçak düşmedi”

İran'ın devlet televizyonuna konuşan Fars Eyaleti Kriz Yönetimi Müdürü Gulamrıza Gulami, Şiraz'da büyük bir patlama sesinin duyulduğunu doğrulasa da diğer yetkililer helikopter veya uçak kazasından kaynaklı bir şey olmadığına da değindi. Sözlerini devamında Gulami, "Ordu Hava Savunma birimi de bu bölgedeki büyük patlama sesini doğruladı. Yerel yetkililer, polis ve askeri birimler konuyu araştırıyor" ifadelerini kullandı. İranlı yetkili, konuyla ilgili ek bilgilerin daha sonra kamuoyuna duyurulacağını aktardı.

Saldırıyı DEAŞ üstlenmişti

Geçtiğimiz günlerde Kirman eyaletinde 3 Ocak'ta Kasım Süleymani'nin mezarının yakınlarında bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti. 91 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarını terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal