Haziran ayında tarihi proje tamamlanıyor! Türkiye’den Avrupa'ya gidiş süresi azalacak

Türkiye-Avrupa arasını 1 saat 35 dakikaya düşürecek Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi Haziran ayına bitmesi planlanıyor. İşte detaylar..

05.01.2024-16:49 - (Son Güncelleme: 05.01.2024-17:55) Haziran ayında tarihi proje tamamlanıyor! Türkiye’den Avrupa'ya gidiş süresi azalacak

Türkiye'nin Avrupa ülkeleri ile yüksek standartlı demiryolu bağlantısını kapsayan Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'nin başlangıç hattı olan 153 kilometre boyutundaki Çerkezköy-Kapıkule arasında çalışmalar devam ediyor. Tunca Nehri'nin çevresinde yapılan 680 metre uzunluğundaki viyadüğün fiziki çalışmalarının Haziran ayına kadar tamamlanması planlanıyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, hızlı tren inşaatın şehir kısmını fiziki olarak şehir merkezini bitirilmesinin planladığını belirtti. 

İstanbul’dan Edirne'ye 1 saat 35 dakikada gidilecek!

Yapımına Haziran 2019'da başlanan Çerkezköy-Kapıkule hattında fiziki ilerlemenin sonuna gelindi. Yaklaşık 80 kilometrelik ray kurulan çift hatlı projede 53 alt ve 59 üst geçit, 16 demiryolu köprüsü, 2 tünel, 194 menfez ve 3 viyadük bulunuyor. Ekipler Haziran ayında bitirme amacı çerçevesinde, projenin Edirne şehir merkezindeki çalışmalarını son sürat şekilde sürdürüyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 35 dakikaya, yük taşıma süresinin ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 30 dakikaya kadar düşerek ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Edirne'yi hızlı tren ağıyla İstanbul'a bağlayacak projeyle Halkalı ile Kapıkule arasındaki seyahat süresi, yolcu trenleri için 1 saat 35 dakikaya düşecek. Edirne Valilik Toplantı Salonu'nda şehir genelindeki değerlendirmelerle ilgili konuşan Vali Sezer, Projenin Edirne kısmında bulunan yaklaşık 2 kilometrelik alanı bulunan ve 680 metrelik köprüyol inşaatının fiziki kısmının önümüzdeki Haziran ayına kadar bitirilmesi konusunda yüklenici firma ile görüştüklerini ifade etti.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal