İran'da Bir Milletvekilinde Daha Coronavirüse Rastlandı

İran Meclisi Tahran Milletvekili Zühre İlahiyan'ın da yeni tip coronavirüs test sonuçlarının pozitif olduğu açıklandı.

05.03.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-17:56) İran'da Bir Milletvekilinde Daha Coronavirüse Rastlandı

İran'ın yarı resmi ajansı Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, İlahiyan'ın danışmanı Mustafa Feyli, Tahran Milletvekili'nde yeni tip coronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini ifade etti.

İlahiyan'ın Tahran'daki Mesih Danişveri Hastanesi'nde karantina altına alındığını ve tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Tahran Milletvekili İlahiyan'ın ardından resmi rakamlara göre İran'da yeni tip coronavirüse rastlanan milletvekili sayısı 24'e çıktı.

İran Meclis Başkan Yardımcısı Abdurrıza Mısri, 23 milletvekilinde yeni tip coronavirüs saptandığını açıklamıştı.

İRAN’DA CORONAVİRÜS

Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve kısa zamanda tüm dünyaya yayılan coronavirüsün en çok etkili olduğu yer ise İran ve İtalya oldu. İran salgın karşısında önlem almakta geç kaldı ve salgın ülkenin büyük bir bölümüne yayılmaya başladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı son açıklamada, "Coronavirüs neredeyse bütün şehirlere yayıldı." ifadesini kullandı.

Açıklamadan kısa bir zaman sonra okulların ve üniversitelerin 20 Mart'a kadar tatil edildiği duyuruldu.

Yetkililer tarafından yapılan son açıklamada ise can kaybı ve vaka sayısının artığı ifade edildi. İranlı yetkililer, coronavirüs salgını sebebiyle 107 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Vaka sayısının da 3 bin 513'e çıktığı bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal