İran Coronavirüste ABD'yi Suçluyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, ülkede hızlıca yayılan coronavirüs salgınının ABD'nin biyolojik saldırısı olabileceğini belirtti.

05.03.2020-12:45 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-12:25)  İran Coronavirüste ABD'yi Suçluyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, ülkede hızlıca yayılan coronavirüs salgınının ABD'nin biyolojik saldırısı olabileceğini belirtti.

İran'ın Kirman eyaletinde hazırlanan bir faaliyette açıklama yapan Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, ülkede şimdiye dek 92 kişinin hayatına mal olan coronavirüs salgınıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Hüseyin Selami, "Herkes ülkenin istikrar ve kararlılıkla bu durumu yıl sonuna (İran takvimine göre 21 Mart) kadar aşacağını bilmelidir." diye konuştu.

"ABD'NİN BİYOLOJİK SALDIRISI"

Komutan Selami, "Bugün önce Çin daha sonra İran ve dünyanın diğer noktalarına yayılan ABD'nin biyolojik saldırısının bir ürünü de olabilecek bu virüsle mücadelede zafer kazanacağız. ABD, bu işi yaptıysa (virüsün) kendi halkına döneceğini bilmelidir. Eğer ABD'nin işi değilse de bu virüs ortadan kalkacaktır." dedi.

ÇİN'DEN YAYILDI

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan coronavirüs, dünya genelinde 95 binden fazla insana bulaştı. Salgında can kaybı da 3 bin neredeyse 300'e ulaştı.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün yurt genelinde coronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısının 92'ye, vaka sayısının da 2 bin 922'ye ulaştığını açıklamıştı.

Ülkede virüs hızlıca yayılırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar başta olarak üzere pek çok üst düzey kişide de coronavirüsle karşılaşıldığı açıklanmıştı.

İran'ın öncü din adamlarından, eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi de salgın sebebiyle yaşamını yitirmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal