İntihar Edebilecek Birinin Vereceği Sinyaller

Son zamanlarda sosyal bir sorun haline gelen intihar vakaları arttı. Bu yüzden sosyal bir sorumluluk adına bu işaretleri bilmeli ve dikkat etmeliyiz.

17.11.2019-12:10 - (Son Güncelleme: 17.11.2019-12:05)

İntihar eden bir kişinin verdiği bazı tepkiler ve işaretler vardır. Bunları fark edip çevremizdeki insanları gözlemek gerekir.

İNTİHAR EDEN KİŞİLER BU TEPKİLERİ GÖSTEREBİLİR

İntihara meyilli insanların bazı tepkileri : İntihar etmek dilediğini söylemek, İntihar edenlerden haklıymış gibi söz etmek, İntiharla alakalı planlar yapmak, İntihar ve ölüm hususlarıyla takıntılı bir biçimde ilgilenmek, bu konularla alakalı konuşmak, Ölümü yüceltmek ve bir çare şekilde görmek, Yakın aile bireylerinde intihar eden insanların bulunması, İntihar metotlarını araştırmak, Sık sık çaresizlikten söz etmek, Sosyal etkileşimlerden belirgin bir biçimde uzaklaşma ve içe kapanmak, Devamlı  üzgün olmak ve günlük işleri bile yapamaz duruma gelmek, Yoğun kafa karışıklığı, problemlerinden başka bir şey düşünememek, Yaşamın anlamsızlığını sıklıkla altını çizmek,  Artık hiçbir şeyin önemi olmadığını düşünmek ve dile getirmek gibi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal