Adet Öncesi Sendromuna Nasıl Önlem Alınır?

Regl döneminden önce canınız hiç istemese de bazı egzersizleri yapmak adet sendromlarına iyi gelmektedir. Peki regl öncesi sendromun önüne geçmek için neler yapmak gerekir birlikte bakalım.

21.10.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-13:54)

Adet öncesi dönemde kendinizi yorgun, gergin ve ağrılı hissediyorsanız adet öncesi sendromuna girmişsiniz demektir. Bu sendromların üstünden gelmek için bazı şeyleri yapmanız şart.

REGL ÖNCESİ YAPMANIZ GEREKENLER

Düzenli olarak egzersiz yapmak sadece adet dönemi içinde değil, hayatın her alanında yarar sağlamaktadır. Bir haftada en az 3-4 gün 30 dakika egzersiz yapılması idealdir.

Düzenli biçimde uyku adet sendromuna çok iyi gelebilir. Bunu yapmak için her gün aynı saatte uyumak ve aynı saatte uyanmaya dikkat etmeliyiz.

Makarna, mercimek, esmer pirinç ve buğday ekmeği gibi tahıllarda bulunan gıdalar içerisindeki karbonhidratlar regl dönemi evvelinde sendromun önüne geçilmesinde iştaha bir düzen sağlayacak.

Diğer taraftan tuz, şeker ve yağ alımını azaltın, kafein ve alkol içeren içeceklerden de uzak durmalısınız. Kalsiyum açısından zengin olan yoğurt veya yeşil yapraklı olan sebzeleri sofranızdan uzak tutmayın. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal