İnternette harcanan süre arttı: Dünyada sosyal medya kullanan kişi sayısı belli oldu

Dünya genelindeki sosyal medya kullanıcılarının sayısının belirlenmesi amacıyla bir araştırma yapıldı. Araştırmanın sonuçlarına göre dünyada sosyal medya kullananların sayısı yüzde 50’yi aşarak 4.62 milyar kişi oldu.

18.08.2022-12:38 - (Son Güncelleme: 18.08.2022-12:38) İnternette harcanan süre arttı: Dünyada sosyal medya kullanan kişi sayısı belli oldu

Teknolojinin gelişmesiyle beraber büyük önem kazanan sosyal medyadaki kullanıcı sayısı her geçen gün hızlı bir şekilde artıyor. Dünya genelindeki sosyal medya kullanıcılarının sayısının belirlenmesi amacıyla yapılan araştırmanın sonuçlarına göre dünyada 4.62 kişiyi en az bir sosyal medya uygulamasını kullanıyor. Araştırma aynı zamanda bir kişinin sosyal medyada harcadığı sürenin günlük ortalama 2 saat 27 dakika olduğunu da ortaya koydu.

İnternette harcanan süre arttı

Sosyal medyada harcanan sürenin arttığını ortaya koyan araştırmacılar, internet kullanıcı sayısının sosyal medya kullanıcı sayısından 350 milyon kişi daha fazla olduğunu ve bu sayının 4,95 milyar kişi olduğunu kaydetti. 

Sosyal medya kullananlar

Televizyonda harcanan süre konusunda yapılan araştırmada ise bir kişinin günlük ortalama 3 saat 20 dakika televizyonda vakit harcadığını ortaya koydu. Oyun konsollarında ise bu süre 1 saat 12 saat olurken,  günlük podcast dinleme süresi ise ortalama 55 dakika olarak hesaplandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal