Instagram, İnsanların COVID-19'a Karşı Aşılanmasında Yardımcı Olacak

Covid19'la ilgili yetkililerden gelen bilgileri 2 milyardan fazla insanla buluşturduğunu ifade eden Mark Zuckerberg, 50 milyondan fazla insanı aşı olmaya ikna etmenin yeni hedefleri olduğunu açıkladı.

15.03.2021-17:09 - (Son Güncelleme: 15.03.2021-17:09) Instagram, İnsanların COVID-19'a Karşı Aşılanmasında Yardımcı Olacak

Instagram,kullanıcıların güvenilir COVID-19 bilgilerini bulmalarına yardımcı olmak için bugün COVID-19 Bilgi Merkezini tanıttı. Bilgi merkezi insanları doğrudan Instagram'da sağlık otoritelerinden pandemi hakkında daha fazla bilgiye ulaştırmaya yardımcı olmayı planlıyor. Özellikle ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Hindistan ve Şili'de, bu yeni özellik, kullanıcıların bulundukları yere göre güvenilir sağlık uzmanlarından güvenilir bilgilere erişmesini sağlayacak. Kimler aşı için uygun, güvenilir sağlık kuruluşlarından korunma bilgileri ve yaygın aşı efsanelerini çürüten içerikler merkezde yer alacak. Instagram, önümüzdeki haftalarda, kullanıcılara nerede aşı olabileceklerini, bölgelerindeki COVID-19 vakalarının sayısını ve daha fazlasını öğrenmelerine yardımcı olmak için daha fazla bilgi eklemeyi planlıyor.


Bugünden itibaren, kullanıcıları yeni COVID-19 Bilgi Merkezine yönlendirmek için ana sayfanın üst kısmında bildirimler gösterilecek, böylece doğrudan Instagram üzerinden güvenilir bilgilere hızlıca erişilebilecek.


Kullanıcıların desteklerini göstermelerine ve COVID-19 aşısı hakkında doğru bilgileri paylaşmalarına yardımcı olmak için önümüzdeki haftalarda yeni bir hikaye çıkartması da sunulacak. Üzerinde "Hadi Aşı Olalım" yazacak olan çıkartma, insanları doğrudan Bilgi Merkezine yönlendirecek.


COVID-19'A KARŞI DİĞER GÜNCELLEMELER


Mark Zuckerberg'ün paylaştığı blog yazısında COVID-19 ile ilgili güncellemeler yer aldı. Bunlardan ilki, insanları, COVID-19 aşısının nerede ve ne zaman yaptırılacağıyla ilgili bilgilere bağlayan bir araç.


Kullanıcıların aşı yaptırmak için yakındaki yerleri belirlemelerine yardımcı olmak üzere ABD'de bir araç sunmak için Boston Çocuk Hastanesi ile ortaklık kurulduğu açıklandı. Bu araçtaki konumlar ise VaccineFinder tarafından sağlanıyor. Araç, çalışma saatleri, iletişim bilgileri ve randevu almak için bağlantılar içeriyor. Bu araca COVID-19 Bilgi Merkezi'nden erişilebiliniyor. 71 ülkede desteklenen bu araç henüz Türkiye'de desteklenmiyor. Türkiye'de güvenilir kuruluş olarak yalnızca Unicef Türkiye sayfası gösteriliyor.


WhatsApp botları sayesinde kullanıcılara aşı hakkında doğru bilgi vermeyi planlayan Facebook, hükümetlerden ve güvenilir sağlık kuruluşlarından gelen bilgileri de yine WhatsApp botlarından kullanıcılara duyurmayı planlıyor.


Dünya Sağlık Örgütü'nden gelen ek bilgileri göstermek için COVID-19 aşıları hakkındaki yayınlara da artık etiket eklenecek. Böylece Kullanıcıların aşı hakkında daha doğru bilgiye ulaşması amaçlanıyor. COVID-19 aşılarında gerçek zamanlı toplu eğilimler, aşı olma niyeti ve aşıların adil bir şekilde kullanıma sunulması konusunda kamu görevlilerine tereddüt nedenleri sunulması da yine yenilikler arasında yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal