İnlerine Girdik! Bitlis'te 1 Terörist Öldürüldü

İçişleri Bakanlığı, Bitlis'te düzenlenen hava destekli operasyon sonucunda 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirildi.

14.06.2021-17:54 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-17:54) İnlerine Girdik! Bitlis'te 1 Terörist Öldürüldü

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Eren-11 operasyonları çerçevesinde, Bitlis'in merkez ilçesindeki Aşağıbalcılar köyünde, Jandarma Komando ile Jandarma Özel Harekat birlikleri tarafından J-İHA, J-SİHA ile Hava Kuvvetlerinin desteği ile operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda 1 terörist silahları ile beraber etkisiz hale getirildi.

BÖLGEDE OPERASYONLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Mühimmat, silah ile yaşam malzemeleri bulundu.

Valilik tarafından yapılan açıklama kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı görevlileri tarafından yürütülen operasyonlar neticesinde, Aşağı Balcılar köyü kırsalında J-SİHA'nın 12 Haziran tarihinde bir grup bölücü terör örgütü üyesini belirlemesinin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yakın hava desteği talep edildi.

Alçak teröristlerin ele geçirilmesi ve etkisiz hale getirilmesi için Balcılar köyünde Hava Kuvvetleri faktörleri tarafından yakın hava desteği sağlandı.

JÖH ile komando görevlilerinin katılımı ile yapılan "Eren-11 Şehit Uzman Jandarma VI. Kademeli Çavuş Eyüp Fidan 2021-70" operasyonu sonucunda bir terörist silahları ile etkisiz hale getirildi.

Bölgede bulunan sığınak, avcı boy çukuru ve erzak deposunda 1 kalaşnikof, 28 fişeği ile şarjörü, 1 M-16, 94 fişeği ile beş şarjörü, 15 metre elektrik kablosu, el bombası, el yapımı patlayıcı sisteminde kullanılmak için hazırlanmış beş elektronik ateşleme anahtarı, 10 adet fünye ile pek çok yaşam malzemesi ve gıda maddesi bulundu.

Kanıt niteliğine sahip malzemeler, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile koroma altına alındı, öteki malzemeler olay yerinde yok edildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal