İngiltere’de Bir Çocuk Rusya’ya Geri Dön Sözleriyle Dövüldü

İngiltere’nin Bootle bölgesinde 12 yaşındaki Letonyalı bir çocuk okul kantininde ırkçı öğrenciler tarafından dövüldü.

17.05.2019-15:42 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-16:08)

İngiltere’nin Bootle bölgesinde 12 yaşındaki Letonyalı bir çocuk okul kantininde ırkçı öğrenciler tarafından dövüldü. Saldırı esnasında etraflarında toplanan öğrencilerin “Rusya’ya geri dön pislik” dediğini aktarıldı.

Liverpool Echo gazetesinde yayınlanan habere göre, Bootle kasabasında Çarşamba günü Letonyalı 12 yaşındaki Edward Purgailis okul kantininde yemeğini alırken 13 yaşındaki bir başka öğrenci tarafından saldırıya uğradı.

Saldırgan, neredeyse bayılmasına neden olacak şekilde çocuğun başına defalarca yumruk attı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Edward “Onun hakkında konuştuğumu söyleyip tekme attı. Ona neden bunu yaptığını ve beni rahat bırakmasını söyledikten sonra onu ittim. O da bana daha sert ve hızlı vurmaya başladı. Başıma 17 defa yumruk attı. Öğretmenler geldiğinde hemen kaçtı. Öğretmenlere onun hakkında kötü şeyler söylediğimi düşündüğü için saldırdı” ifadesinde bulundu.

IRKÇI ÖĞRENCİLERDEN SALDIRI  

Edward çocuğun yumruk atarken etraflarında toplanan bir grup öğrencinin “Rusya’ya geri dön pislik” dediklerini duyduğunu belirtti.

İngiliz polisi şu an olaya ilişkin sorulturma başlattı. Okul yönetimi ise durumun açığa kavuşturulması amacıyla ailelerle temas durumunda.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal