İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'den bir ilk: İlk defa törene katılamıyor!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, her sene katılım sağladığı İngiltere Parlamentosu'nun resmi açılış törenine 59 sene sonra ilk defa katılamayacağı açıklandı.

10.05.2022-08:58 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-09:27) İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'den bir ilk: İlk defa törene katılamıyor!

Buckingham Sarayı, 96 yaşında olan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in, İngiltere Parlamentosu'nun resmi açılış törenine bu sene katılım sağlayamayacağını açıklayarak, Kraliçe'nin resmi törende yapması hedeflenen geleneksel konuşmasını gerçekleştiremeyeceğini belirtti. Yarın yapılacak olan Parlamento açılış töreninde, Kraliçe Elizabeth yerine oğlu Galler Prensi Charles'ın Kraliçe için bir konuşma gerçekleştirileceği aktarıldı.

Kraliçe epizodik hareketlilik sorunları yaşamaya devam ediyor

Konuyla ilgili Buckingham Sarayı tarafından bir açıklama yapıldı ve, "Kraliçe epizodik hareketlilik sorunları yaşamaya devam ediyor. Doktorlarıyla istişare ederek, yarın için isteksizce Parlamentonun resmi açılışına katılmamaya karar verdi.” ifadeleri kullanıldı.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'den bir ilk: İlk defa törene katılamıyor!

Kraliçe'den 59 yıl sonra bir ilk

Kraliçe Elizabeth, 59 sene sonra ilk defa bir Parlamento açılışına katılım sağlayamayacak. Daha önce tahtta bulunduğu zaman süresince Kraliçe, 1959 ve 1963 senelerinde hamile olması nedeniyle 2 kez Parlamento açılışına gidememişti.

İngiltere'de her Parlamento döneminin açılışında konuşma gerçekleştiren Kraliçe Elizabeth, bu törenler esnasında hükümetin yasama hedeflerini, gündemini ve getirmek istediği yasaları ifade ettiği bir konuşmada bulunuyordu. Bir zamandır yaşadığı hareketlilik sorunları sebebiyle Kraliçe Elizabeth, son dönemlerdeki bir takım etkinlikleri iptal etmek durumunda kalmıştı. Son olarak geçen hafta Kraliçe'nin her yaz dönemlerinde Buckingham Sarayı'nda yapan bahçe partilerine gidemeyeceği ifade edilmişti.

Bununla beraber İngiltere'nin en uzun dönem boyunca tahtta duran hükümdarı unvanına kavuşan Kraliçe Elizabeth, bu sene Haziran ayında tahttaki 70. yıldönümünü kutlayacak. İngiltere'de Platinium Jubile olarak isimlendirilen bu kutlamalara Kraliçe'nin de katılım göstermesiyle alakalı henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal