Rusya'nın Varşova Büyükelçisi Sergey Andreev'e kırmızı boyalı saldırı düzenlendi!

Polonya'da aktivistler, Rusya'nın Varşova Büyükelçisi Sergey Andreev'e kırmızı boyayla saldırı düzenledi.

09.05.2022-17:21 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-17:51)

Rusya’nın Polonya büyükelçisi Sergey Andreyev, katıldığı 9 Mayıs Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte saldırıya uğradı. Etkinliğe damgasını vuran protestoların hedefi olan Andreyev, tepeden tırnağa kırmızı boya ile boyandı.

Rusya Büyükelçisi'ne yapılan protesto gündem oldu

İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda Almanya’nın kayıtsız şartsız teslimiyetini imzaladığı 9 Mayıs, Sovyetler Birliği tarafından Zafer Günü olarak ilan edilmişti. Bu kapsamında Rusya başta olmak üzere pek çok ülkede Zafer Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi. Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen etkinliklere katılan Rusya Büyükelçisi'ne yapılan protesto ise gündem oldu. 

Sergey Andreev

Söz konusu törenler esnasında Büyükelçi Sergey Andreyev, kırmızı boyalarla protesto edildi. Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşa karşı tutumda tavır gösteren bir grup aktivist, Varşova'daki Sovyet asker mezarlığını ziyaret ettiği sırada Büyükelçi Andreev'e kırmızı boya attı.

Rusya karşıtı sloganlar atıldı

Rusya’nın Polonya büyükelçisi Sergey Andreyev'in yüzü, elleri ve kıyafetleri kırmızı boyaya bulandı. Ukrayna bayrakları taşıyan protestocular tarafından Rusya karşıtı sloganlar atıldı. 

Söz konusu olayın ihbar edilmesi üzerine, olay yerine güvenlik güçleri intikal etti.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal