İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün gerçekleştirilecek güven oylaması ile karşı karşıya!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Muhafazakar Parti kesiminin 'parti kapısı' skandalına tepkisi sebebiyle bugün güven oylamasına sunulacak.

06.06.2022-14:06 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-14:20) İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün gerçekleştirilecek güven oylaması ile karşı karşıya!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Muhafazakar Parti kesiminin 'parti kapısı' skandalına tepkisi sebebiyle bugün güven oylamasına sunulacak. Pandeminin başından beri pati skandallarıyla gündeme gelen Boris Johnson için Muhafazakar Parti liderliği konusunda güven oylaması ile karşı karşıya kalacak. Gerçekleşecek güven oylaması 18.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirilip hemen ardından açıklanacak.

Güven oylamasına çıkacak

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ofisinden bir sözcü açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda bu oylamanın aylarca süren spekülasyonları sona erdirmek ve hükümetin görevini yerine getirmesine imkan sağlamak amacıyla gerçekleşeceğini ifade etti. Sözcü, konuyla ilişkin açıklamalarında "Başbakan davasını milletvekillerine sunma fırsatını memnuniyetle karşılıyor ve onlara seçmenler için önemli konulara odaklanmak gerektiğini de anlatacak" ifadelerini kullandı.

Güven oylamasına çıkacak

"Meslektaşlarımı onu desteklemeye şiddetle teşvik ediyorum"

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, gerçekleşecek oylamada Boris Johnson'ı destekleyeceğini ifade eden sosyal medyada paylaşımda bulundu. Truss, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Başbakan bugünkü oylamada benim yüzde 100 desteğime sahip ve meslektaşlarımı onu desteklemeye şiddetle teşvik ediyorum" ifadelerine yer verdi. Truss, açıklamasına ek olarak şu sözleri ekledi, "Jonhson, korona konusunda iyileştirmeye gitti ve Rusya'nın saldırganlığı karşısında da Ukrayna'yı destekledi. Yapılan hatalardan dolayı özür diledi. Şimdi ekonomik büyümeye odaklanmalıyız" ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal