İngiliz medyasından Boris manşetleri! Satır başlarında teşekkür edende var, geç kaldın diyen de!

İngiltere' de bir dönemi sona eriyor. Dün yaptığı açıklamada Muhafazakar Parti liderliğini bıraktığını ifade eden Johnson, yeni isim seçilene kadar başbakanlığı sürdüreceğini duyurmuştu. Johnson'ın istifa açıklaması üzerine İngiltere basınından gazetelerin ilk sayfalarından duyuruldu.

08.07.2022-15:40 - (Son Güncelleme: 08.07.2022-15:40) İngiliz medyasından Boris manşetleri! Satır başlarında teşekkür edende var, geç kaldın diyen de!

Dün dünya basınında İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın istifası gündem olmuştu. İngiltere' de bir dönemi sona eriyor. Dün yaptığı açıklamada Muhafazakar Parti liderliğini bıraktığını ifade eden Johnson, yeni isim seçilene kadar başbakanlığı sürdüreceğini duyurmuştu. Johnson'ın istifa açıklaması üzerine İngiltere basınından gazetelerin ilk sayfalarından duyuruldu.

Johnson havlu attı

İngiltere basınında yer alan bazı gazetelerin ilk sayfalarında yer alan satır başları;

The Times, "Johnson havlu attı" başlıklı haberinde, Muhafazakar liderin istifa ettiğini okurlarına aktardı.Johnson'ı eleştirenlerin, kendisinden başbakanlık görevini de "derhal" bırakmasını istediği ve partide zorlu liderlik yarışının başladığını yazdı.

Guardian'ın haberinde, 59 istifa haberinin ardından Boris Johnson'ın "sonunda" istifa etmeye karar verdiği kaydedildi. Johnson'ın, yaptığı açıklamaya rağmen, başbakanlıktan ne zaman ayrılacağına dair tartışmaların fitilini ateşlediğine dikkat çekildi.

Telegraph gazetesi, "Başbakan'ın uzun vedası, İngiltere'yi felç bıraktı" başlığını kullandı. Üst düzey Muhafazakarların, aylarca süren siyasi belirsizlikten kaçınmak için Johnson'dan "hemen" geçici bir lider atamasını istediği ifade edildi.

"Johnson istifa etti, sonuna kadar meydan okudu" diyen Financial Times, istifayla ilgili yaşananlara yer verdi. Haberde, "Özür dilemeyen Başbakan, 'derhal geri çekil' baskısına direniyor." denildi. Johnson'ın görevde bulunduğu yaklaşık 3 yılın çalkantılarla dolu geçtiği belirtildi.

"Çöküş" başlığını kullanan "i" gazetesi, İngiltere'nin yeni başbakanı olmak için en az 11 Muhafazakarın liderlik yarışına katılmayı düşündüğü gelişmesini aktardı. Haberde, "Boris Johnson, kendisini iktidardan inmeye zorlayan milletvekillerinin 'sürü' zihniyetini suçluyor." ifadesi kullanıldı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal