İngiliz Basınından Türkiye'ye Özür Geldi!

İngiliz basını, Türkiye’den İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace'a atıfta bulunarak yayımlamış olduğu haberleri düzelterek özür diledi.

23.08.2021-18:08 - (Son Güncelleme: 23.08.2021-18:08) İngiliz Basınından Türkiye'ye Özür Geldi!

Yayımlanan haberlere göre, İngiltere'nin Türkiye'de Afgan mülteciler için kamp oluşturulacağı iddiaları bulunuyordu. İngiliz basını, İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace'a atıfta bulunarak Türkiye'nin Afgan mültecilere kamp oluşturulacağı yönünde iddialar içeren haberlerini düzelterek özür diledi.

BBC Türkçe’nin yaptığı açıklamaya göre; İngiliz basınının dün yayınladığı haberde atıf hatası yapıldığı belirtildi. Yayımlanan haberde ve haberin başlığında Wallace'a atıfta bulunarak hükümetin Afgan mülteciler için Türkiye ve Pakistan'da işlem merkezleri kurulmasını yorumladığı ifadelerinin bulunduğu söylendi.

Açıklamalarda ‘Bunun aslında İngiltere Savunma Bakanı'na ait ifadeler olmadığını, İngiltere Savunma Bakanlığına atfen, Türkiye ve Pakistan'ın da düşünüldüğüne ilişkin bir niyet beyanı olarak Guardian ve Mail on Sunday gazetelerinde yer almış bir bilgi olduğunu, haberde ise sehven bakana atfen aktarıldığını belirtiriz.’ ifadeleri yer aldı. Sorunun bir atıf hatasından kaynaklandığını belirtilen açıklamada, İngiliz basını okuyucularından ve izleyicilerinden özür diledi.

GUARDİAN GAZETESİ DE HABERİ DÜZELTTİ

Guardian da aynı içeriğe sahip haberini düzeltti. Haberde yapılan düzeltme sonrasında yapılan eklemelerde, Türkiye'nin kendisinden talepte bulunulmadığını vurguladı. Dün İngiliz Mail On Sunday gazetesi, Savunma Bakanı Wallace'ın bir yazısını yayımlamıştı. Yayımlanan yazıda İngiltere'nin ülkelerde sığınmacı kabul merkezleri oluşturacağını ifade etse bile isim vermemişti. Gazete buna rağmen bir başka haberinde Türkiye'nin adını hedef ülkeler arasında göstermiş, buna benzer bir haberi Guardian gazetesi yayımlamıştı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMINI SİLDİ

BBC Türkçe Wallace'ın yayımlanan yazısında Türkiye’ye değinmemesine karşın ‘İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Türkiye ve Pakistan gibi ülkelerde mülteci merkezleri planlıyoruz" başlığı ile bir haber yayımlayarak, sonrasında haberle ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımını kaldırmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal