İngiliz Basını: Türkiye Sınır Ötesinde Güçleniyor

İngiliz basını, NATO'nun en büyük ikinci ordusu olan Türkiye'nin Kabil'deki havalimanı için önemini aktardı.

08.07.2021-10:13 - (Son Güncelleme: 08.07.2021-10:13) İngiliz Basını: Türkiye Sınır Ötesinde Güçleniyor

Afganistan’daki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletilmesi ve güvenliğinin sağlanması hususunda Türkiye ile ABD arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçen hafta yaptığı açıklamasında, "Temaslar sürecek. Görüşmelerden çıkacak sonucu Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ele alacağız, onayını müteakip planımızı gerçekleştireceğiz." ifadelerine yer vermişti.

"TÜRKİYE- ABD İLİŞKİLERİNİN GELİŞMESİ İÇİN FIRSAT"

Financial Times, sözü edilen havalimanını işletme girişiminin Türkiye-ABD ilişkilerini geliştirmek için fırsat sunduğunu sözlerini kullandı.

ABD'nin bu hafta başkent Kabil'in Bagram ilçesindeki ana askeri üssünden ayrıldığı hatırlatarak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ayki NATO Zirvesi'nde Joe Biden'a, ABD başkanının misyon için gereken 'diplomatik, lojistik ve mali desteği' sağlaması halinde Türkiye'nin havalimanında güvenliği sağlayabileceğini söyledi." İfadelerine yer verildi.

"GÖRÜŞMELER YAPICI VE OLUMLU"

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin'in çarşamba günü Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenli işletilmesi konusunda yapıcı ve olumlu bir telefon görüşmesi yapıldığını söyledi.

"HAVALİMANINI GÜVENLİ GEÇİT OLARAK AÇIK TUTMAK ÖNEMLİ"

NATO'nun en büyük ikinci ordusu olan Türkiye'nin, halihazırda havalimanında askeri operasyonlaa devam ettiği büyükelçilikler ve insani yardım kuruluşları Afganistan'da kalacaksa bile Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nı güvenli bir geçit olarak açık tutmanın önemli olduğunun altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal