İndirimli İstanbulkart'ın Vizeleme Ücretine Yüzde 160 Zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden toplu ulaşımda kullanılan kartlara büyük zam kararı. Peki toplu ulaşım kartlarına ne kadar zam yapıldı? Vatandaş bundan sonra seyahat etmek için ne kadar ücret ödeyecek? Tüm cevapları sizin için derledik.

23.12.2021-17:00 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-17:00) İndirimli İstanbulkart'ın Vizeleme Ücretine Yüzde 160 Zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını doldurmuş olan kişilerin, toplu ulaşımda kullanmış olduğu  İndirimli İstanbulkart'ın vizeleme işlem ücretine yüzde 160 oranında zam yaparak, indirimli seyahat ücretini 5 liradan 13 liraya çıkarmış oldu. İstanbul'da öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını doldurmuş olan  kişilerin, toplu ulaşımda kullandığı İndirimli İstanbulkart'lar için her sene vizeleme adı altında yeni güncellemeler yapılıyor.

VİZELEME İŞLEMİNE YÜKSEK ZAM

Vizeleme işlemi yapılmamış olan  kartların, indirim geçerliliği ortadan kaldırılarak tam kart kategorisinde değerlendiriliyor. Vizeleme işleminin yapılmış olduğu aralık ayında İstanbulkart tarafından abonelere uyarı amaçlı bir mesajı gönderildi. Gönderilmiş olan  kısa mesajda, 2021 yılında  5 lira olarak ödenen vizeleme işlemine yüzde 160 oranında bir zam yapılarak 13 liraya çıkarılmış olduğu görenleri şaşırttı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilmiş olan kısa mesajda şu ifadeler yer aldı:'Öğrenci İstanbulkart'ınızın indirimli son kullanım tarihi 31.12.2021'dir. İndirimli tarifenizi kullanmaya devam etmek için yıl sonuna kadar 13 TL karşılığında vizeleme işlemi yapmanız gerekiyor' ifadeleri yer alırken, 'Bu işlemi biletmatiklerden veya İstanbulkart Mobil'den yapabilirsiniz. Yıl sonuna kadar vizeleme işlemi yapmasanız bile 2022 yılı içinde dilediğiniz zaman yapabilir, indirimli tarifenizi yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz' şeklinde açıklama gönderilmiş olan kısa mesajda yer aldı. 'İstanbulkart'ın internet sitesine de ayrıca zamlı fiyat tarifesi eklendi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal