İnce Bağırsağın Görevi

İnce bağırsak yapısı, ince bağırsak nedir kısaca, ince bağırsak bölümleri, ince bağırsağın görevleri maddeler halinde, ince bağırsak anatomisi konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

21.05.2018-17:28 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-17:29) İnce Bağırsağın Görevi

İnce bağırsak yapısı, ince bağırsak nedir kısaca, ince bağırsak bölümleri, ince bağırsağın görevleri maddeler halinde, ince bağırsak anatomisi ile ilgili detaylar haberimizde...

İNCE BAĞIRSAK NEDİR KISACA

İnce bağırsak, on iki bağırsak, boş bağırsak ve kıvrımlı bağırsaktan meydana gelir. Yağların kimyasal sindirimini sağlar, buraya gelen pankreas öz suyu ile yağların, karbonhidratların ve proteinlerin sindirimi tamamlar.

İnce bağırsak, en küçük moleküllere kadar bütün besinleri parçalar. Sindirim sisteminin en uzun bölümü ince bağırsaklardır.

İnce bağırsak, 7-8 metre uzunluğunda, 2-3 cm genişliğindedir ve mideden hemen sonra başlar. En dış bölümünde periton zar, orta bölümünde kaslar, en iç bölümde bağırsak epiteli bulunur.

İNCE BAĞIRSAĞIN YAPISI

İnce bağırsak ve midenin kesiştiği noktaya on iki parmak bağırsağı denir. İnce bağırsağın en önemli bölümüdür ve kıvrımlı bir yapısı vardır. Bu bölüme, karaciğerin safra salgısı ve pankreasın sindirim enzimleri boşaltılır.

İNCE BAĞIRSAK GÖREVLERİ, İNCE BAĞIRSAĞIN GÖREVLERİ MADDELER HALİNDE

  1. Karbonhidrat, protein ve yağların sindirimi on iki parmak bağırsağında başlar. Karaciğerden gelen safra ile yağların sindirimi burada başlar.
  2. Salgı bezleri, karbonhidrat, protein ve yağların sindirimini sağlayan enzimler ince bağırsakta üretilir. Kimyasal sindirim ince bağırsakta biter.
  3. Proteinler amino asitlere, karbonhidratlar glikoza, yağlar yağ asidi ve gliserine dönüşür.
  4. Su, mineraller ve vitaminler ince bağırskata sindirilmez.
  5. Een çok besin sindirilen kısım ince bağırsaktır.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal