İlk Kez Kullanılan Yerli Üretim İHA Gri Listedeki Teröristleri İmha Etti

Mardin'in Artuklu bölgesinde ilk defa görev alan "UÇBEY" isimli İHA açıklanan bilgilere göre, gri listedeki teröristleri imha etti.

26.10.2021-18:05 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-18:11)

Mardin'in Artuklu bölgesinde ilk defa görev alan "UÇBEY" isimli yerli ve milli VTOL İHA teröristleri etkisiz hale getirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Polis Özel Harekat ve Havacılık Daire Başkanlıkları ile Mardin İstihbarat ve Özel Harekat Şube Müdürlüklerince yapılan ortak açıklamada, Gri listede yer alan 2 PKK/KCK terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

HAVADAN ANLIK GÖRÜNTÜ AKTARIMI

Emniyet güçlerini havadan anlık görüntü veren UÇBEY sayesinde özel harekat birlikleri teröristleri etkisiz hale getirdi.

TERÖRİSTLER SABOTAJ EYLEMİ PLANLIYORDU

Gri listede aranan Özgün'ün, terör örgütünün sözde özel kuvvetler yapılanmasında yer aldığı bilinirken amaçlarının büyükşehirlerde bombalı ve silahlı eylem yapmak olduğu bilgisi verildi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada teröristlerin üzerinden; Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerlerinden K-47 Piyade Tüfeği, üç AK-47 Piyade tüfeği şarjörü, bu silaha ait 112 mermi, bir tablet, bir tuşlu cep telefonu, bir fotoğraf makinesi, 100 adet 9 mm tabanca mermisi, çok sayıda elektrikli ve elektronik malzeme, tıbbi malzeme, yabancı dilde yazıların bulunduğunu bilgisi verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal