2022 Yılında Savunma Sanayisi Büyümeye Devam Edecek!

Savunma sanayisi 2022 yerli ve milli ürünlere ağırlık vererek ihracat rekoru kırmayı hedefliyor. Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı tarafından birçok firmaya maddi destek imkanı sunuluyor.

26.10.2021-17:44 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-17:44)

Savunma sanayisi 2022 yılında büyümeye devam edecek. Yerli ve milli çalışmalarla birlikte istihdam oranının artması beklenirken, birçok alanda sıçrama gerçekleşecek.

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda, gelecek yıl savunma sanayisinde yürütülecek faaliyet ve projeler ile ilgili konulara değinildi. Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin savunma ve saldırı ihtiyaçlarını milli ve yerli teknolojilerle karşılanacak. 2022 yılı programında  savunma ihracatının artırılması hedeflenirken, bu ihracatın sivil sektöre de yansıması hedefleniyor.

BİRÇOK FİRMAYA FİNANSAL DESTEK SAĞLANACAK

Savunma Sanayii Yatırım ve Geliştirme Faaliyetlerini Destekleme Programı sayesinde, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren tüm firmalara proje bazında hibe verilecek. İhracatın artırılmasına yönelik oluşturulan  Uluslararası İşbirliği Stratejik Planı bağlamında ise ihracatı artırmaya yönelik destekler verilecek. Yeni yılda yürürlüğe konulacak bu çalışmalar ile birlikte, savunma sanayisinde yerli çalışmaların geçen seneye oranla  yüzde 2 artarak yüzde 73'e çıkması planlanıyor.

REKOR MİKTARDA İHRACAT GERÇEKLEŞECEK

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında yapılan açıklamada, 2022 yılında savunma sanayi ihracatından 8,9 milyar dolar ciro hedeflenirken, bu sektörde çalışan kişi sayısının ise 74 bin 800 olacağı düşünülüyor.

YENİ YILDA PROJELER NETLEŞTİ

Savunma sanayii alanında birçok atılım yapan Türkiye, yerli ve milli üretime özen gösteriyor. Dışa bağımlılığı azaltmayı hedefleyen yatırımlar kapsamında yerli ve milli teknolojiyi hızlı bir şekilde geliştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilecek projelerin, savunma sanayide dışa bağımlılığın tamamen ortadan kaldırılması amaçlanırken; kara, deniz ve hava kuvvetlerinin gücüne de güç katacak. Önümüzdeki iki yıllık sürede Milli Muharip Uçak (MMU) hangardan çıkarılacak. Yerli muharebe tankı Altay seri üretime geçecek. Yerli hava savunma sistemi HİSAR projesi ile birlikte hava savunma şemsiyesi tamamlanacak. Yerli taarruz helikopteri ATAK'ın geliştirilmiş modeli ATAK 2 ilk uçuşunu gerçekleştirecek. TCG Anadolu Gemisi envantere katılacak. Gemide SİHA filosu oluşturulacak. Kara, hava ve deniz platformlarında kullanılan mühimmatlarda tam yerlilik sağlanacak. İHA ve SİHA'ların çeşitliliği ve sayısı artırılacak. Genel Maksat Helikopteri Gökbey yerli motorla havalanacak, Hürkuş vurucu güç olacak. Yerli taarruz helikopteri ATAK'ın geliştirilmiş modeli ATAK 2 ilk uçuşunu gerçekleştirecek. TCG Anadolu Gemisi envantere katılacak. Gemide SİHA filosu oluşturulacak. Kara, hava ve deniz platformlarında kullanılan mühimmatlarda tam yerlilik sağlanacak. İHA ve SİHA'ların çeşitliliği ve sayısı artırılacak. Genel Maksat Helikopteri Gökbey yerli motorla havalanacak, Hürkuş vurucu güç olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal