İlçe Sele Karıştı! Okullar Tatil Edildi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şiddetli yağmur sele neden oldu. Elektrik direklerinin devrildiği, çok sayıda ev ve iş yerini su basan ilçede okullar eğitime ara verdi.

26.10.2018-13:40 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-13:31) İlçe Sele Karıştı! Okullar Tatil Edildi

Beytüşşebap ilçesinde sabah vakitlerinde başlayan yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağmur sele neden oldu. Cadde ve sokaklar göl haline geldi, çok sayıda ev ve işyeri suya karıştı.

Birçok köyde küçük ve büyükbaş hayvanların kaldığı ağıl ile barınaklar hasara uğradı. Yağmur, heyelanlara da yol açtı. Yüksek bölgelerden akan sel suları, içme suyu şebekesine karıştı. Evlerdeki musluklardan çamurlu su gelmeye başladı.

Yağmurla beraber etkili olan fırtına sebebi ile birçok elektrik direği yıkıldı. Direklerin dikilmesi için harekete geçilirken, ilçeye 2 gün elektrik verilemeyeceği ifade edildi.

İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, meydana gelen afet yüzünden ilçe çapında okulların bugün tatil edildiğini bildirildi. Kaymakam Pendik, 'Aşırı yağmur yağışı ve fırtına ilçemizi olumsuz etkiledi. Karayollarında heyelanlar meydana geldi. En az iki günlük çalışma gerektirecek şekilde elektrik direkleri devrildi. DEDAŞ’ın verdiği bilgilere göre iki gün ilçemize elektrik gelmeyecek. Bu sıkıntılardan dolayı bugün okulları tatil etme kararı verdik. Çalışmaları hızlı bir şekilde koordine edip, en kısa zamanda ilçemizdeki hayatın normalleşmesi için çalışacağız' şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal