İkinci Yargı Paketi Adalet Komisyonu'ndan Geçti

İkinci yargı paketini içeren Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

04.06.2020-13:33 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-13:34) İkinci Yargı Paketi Adalet Komisyonu'ndan Geçti

Coronavirüs tedbirleri kapsamında 48 gün kapalı kalan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 2 Haziran'da açıldıktan sonra çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Yapılan çalışmalar arasında ikinci yargı paketi de yer aldı. İkinci yargı paketi bugün Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Kabul edilen paketin içinde tüketici mahkemelerindeki beklemeyi azaltacak arabuluculuk düzenlemesi de yer aldı.

AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan teklifle, yargı üzerindeki iş yükünün azaltılması hedefleniyor. Tüketici davalarına arabuluculuk şartını getiren teklif, yargıda elektronik duruşma yapılmasını da kapsıyor. 63 maddeden oluşan teklifle yargıdaki bazı müesseseler de revize edilecek.

Öte yandan; ön inceleme, belirsiz alacak davası, yargılama süreleri, feragat, sulh ve kabul, bazı tebligat zorunlulukları, bozmadan sonra ıslah, ihtiyati tedbir, kanun yoluna müracaat, tamamlama kararları, tahkim, delil tespiti, sulh ve arabuluculuğa teşvik, mahkemelerin uzmanlaşması, ses veya görüntü yoluyla duruşmaların yapılması gibi pek çok usul kurumuyla ilgili düzenlemeler paket içerisinde yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal