İkinci turda seçmen sayısı artacak: 50 bin yeni seçmen oy kullanacak

Cumhurbaşkanı seçimlerinin 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tura kalması sebebiyle 50 bin genç ilk defa sandık başına gidecek.

15.05.2023-17:46 - (Son Güncelleme: 15.05.2023-17:57)

Son zamanların en yoğun katılımlı seçimi olan 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi’nde ikinci tur heyecanı yaşanacak. Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu mücadele edecek. Öte yandan 14 Mayıs’ta yaşları tutmadığı için oy kullanamayan 50 bin genç, 28 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde 18 yaşını dolduracakları için sandık başına gidebilecek.

Seçime yoğun katılım vardı

Milliyet’in yer verdiğine göre;  Türkiye ve yurt dışındaki seçmenler yoğun bir katılım gösterdi. Yurt içi katılım oranı yüzde 88,92, yurt dışında ise 52,69 oranında gerçekleşti. 60 milyona yakın seçmen oy kullandı.

Seçim İkinci Tur

14 Mayıs seçimlerinde bu yıl 6 milyona yakın genç ilk defa oy kullandı. Gençlerin 1 milyona yakını İstanbul'da sandık başına gitti.

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nde adayların seçilme yeterliliğini kazanamadığını, 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimin yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

50 bin yeni seçmen oy kullanacak

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, 18 yaşına girecek yaklaşık 50 bin yeni seçmen bulunuyor. Seçmenler nerede oy kullanacağını YSK'nın internet sitesi ve e-devlet üzerinden görebilecek.

Cumhurbaşkanı adayları yeni genç seçmen kitlesini kazanmak için çalışmalarını yoğunlaştıracak.

28 Mayıs tarihine kadar olan süreçte gençlere yönelik etkinliklere daha da ağırlık verilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal