İkinci tur kazanma yüzdesi kaç? Sinan Oğan ikinci turda olacak mı?

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’dan herhangi birisinin yüzde 50 sınırını aşamaması sebebiyle seçimler ikinci tur ile devam edecek. Peki İkinci tur kazanma yüzdesi kaç? Sinan Oğan ikinci turda olacak mı? İşte konu hakkındaki ayrıntılar...

15.05.2023-17:30 - (Son Güncelleme: 15.05.2023-17:30)

Dün gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde milyonlarca vatandaş oyunu kullandı. TBMM’nin yeni döneminde yer alacak 600 milletvekili kesin olarak belli olurken, 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’dan herhangi birisinin yüzde 50 sınırını aşamaması sebebiyle seçimler ikinci tur ile devam edecek. Vatandaşlar ise ikinci turun kazanma yüzdesini öğrenmek için araştırmalarını sürdürüyor.

İkinci tur kazanma yüzdesi kaç?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, saat 15.15 itibariyle tüm sandıkların sayıldığını ve seçimlerin kesin olarak ikinci tura kaldığını duyurmuştu. Bu gelişme üzerine ikinci turun kazanma yüzdesi gündemin üst sıralarına tırmandı.

İkinci Tur Kazanma Yüzdesi

İkinci turda ilk turda olduğu gibi yüzde 50 şartı bulunmayacak. En yüksek oyu alan taraf kazanacak.

Sinan Oğan ikinci turda olacak mı? 

14 Mayıs seçimlerine ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olarak giren Sinan Oğan, seçim barajını geçememesi sebebiyle ikinci turda yer almayacak. 

Sinan Oğan

İkinci turda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.

Kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, Sinan Oğan 5,47'nin oy almıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal