Osman Gökçek milletvekili oldu mu, nereden aday oldu? AK Parti adayı Osman Gökçek Meclis’e girdi mi?

Dün yapılan 14 Mayıs seçimlerinde milyonlarca aday oylarını kullanarak yeni dönemin milletvekillerini seçti. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti, İYİ Parti, MHP, CHP ve diğer siyasi partilerin milletvekili sayıları belli olurken AK Parti nkara 2. bölgeden milletvekili adayı olan Osman Gökçek’in Meclis’e girip giremediği merak ediliyor. Peki Osman Gökçek milletvekili oldu mu, nereden aday oldu? AK Parti adayı Osman Gökçek Meclis’e girdi mi? Soruların yanıtı haberimizde...

15.05.2023-16:55 - (Son Güncelleme: 15.05.2023-16:55)

14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin oyları saat 15.15 itibariyle tamamen sayıldı. Cumhurbaşkanı seçimleri ikinci tura kalırken, yeni TBMM döneminde yer alacak olan 600 milletvekili ise belirlendi. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Osman Gökçek’in milletvekili olup olamadığı sorusu ise yoğun olarak araştırılıyor. Peki Osman Gökçek milletvekili oldu mu, nereden aday oldu? AK Parti adayı Osman Gökçek Meclis’e girdi mi?

Osman Gökçek milletvekili oldu mu?

AK Parti’nin Ankara 2. bölgeden aday gösterdiği Osman Gökçek, resmileşmeyen sonuçlara göre TBMM’nin yeni döneminde milletvekili olarak yer alacak. Kesin seçim sonuçları ve Meclis’e giren milletvekili listesi Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak.

Osman Gökçek

Ankara 2. bölge milletvekilleri ise şu şekilde:

VEDAT BİLGİN / AK PARTİ

LÜTFİYE SELVA ÇAM / AK PARTİ

ORHAN YEGİN / AK PARTİ

ZEYNEP YILDIZ / AK PARTİ

OSMAN GÖKÇEK / AK PARTİ

KURTCAN ÇELEBİ / AK PARTİ

MURAT EMİR / CHP

İDRİS ŞAHİN / CHP

SEMRA DİNÇER / CHP

SADİR DURMAZ / MHP

ADNAN BEKER / İYİ PARTİ

Osman Gökçek kimdir?

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Osman Gökçek, 1983 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu olan Osman Gökçek, eğitim hayatını Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü ile tamamladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal