İki uzman da aynı tahmini yaptı: Altında bu seviyeler kritik

Altın fiyatları son günlerde binlerce yatırımcının araştırma konularının başında geliyor. Altın fiyatları konusunda iki uzman da aynı tahmini yaptı. Uzmanlara göre altında bu seviyeler kritik. Detaylar haberimizde...

16.07.2022-16:41 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-16:41)

Son günlerde yükselişe geçen altın fiyatları konusunda ekonomi uzmanlarının yorumları yatırımcılar için büyük önem arz ediyor. Konu hakkında Piyasa Uzmanı İslam Memiş, enflasyon rakamlarının yükselmesi durumunda yıl sonunda 72 seviyelerini görülebileceği yorumunu yaparken ekonomist Selçuk Geçer ise doların yükselişine göre altın fiyatlarının da değişeceğini öngörüyor. 

İslam Memiş altın fiyatları konusunda uyardı

Dünya genelinde artmaya başlayan enflasyon ile mücadelenin kolay olmayacağını söyleyen Piyasa Uzmanı İslam Memiş, ‘’Özellikle enflasyon rakamları artmaya devam ettikçe küresel piyasalardaki tıkanma, resesyon ve bozulmalar devam edecek. ABD'deki enflasyon rakamı yüksek gelince ve dolar endeksi 108 seviyesinin üzerinde olunca ister istemez değerli metallerde ve borsalarda bir baskılanma söz konusu. Çünkü Fed'in tekrardan 75 baz puanlık bir faiz artırımı yapması bekleniyor”  sözlerine yer verdi. 

Altın ve gümüş fiyatları konusunda büyük bir manipülasyon olduğunu iddia eden İslam Memiş, ‘’Emtia fiyatlarındaki düşüşle beraber koca bir manipülasyon var, koca bir soygun piyasası var. Varlıklarınıza sahip çıkın” ifadelerini kullanan İslam Memiş, “Bırakın satmayı, artırarak koruyun. Şu anda küresel çapta bir korku piyasası var, tamamen manipülasyon var. Altın ve gümüş fiyatları, kripto para fiyatları baskılanıyor. O yüzden önemli olan burada varlıklarınızı korumak ve artırmaktır” ifadelerini kullandı.

Altın fiyatları

ONS altınında yaşanan değer değişiminin de söz konusu manipülasyon operasyonunun bir parçası olduğunu söyleyen İslam Memiş, ONS altının gerçek değerinin 2.200 dolar civarında olduğunu fakat FED’in faiz arttırma kararları sebebiyle ONS altının 1.730 dolar seviyelerine düştüğünü belirtti. 

Yapılan fiyat değişimlerine karşı yatırımcıları dikkatli olmaya çağıran İslam Memiş, ‘’Lütfen kur tuzağına karşı uyanık olun ve gördüklerinize inanmayın. Yine birkaç uyarı yapmıştım size. Artık dijital hackerların savaşına hazırlıklı olun. Artık bundan sonra sosyal medyada, televizyonda dünya hackerların savaşını konuşacak. Fabrikalara, özel gizlilik bilgisi olan şirketlere bilhassa bankaların sistemlerine büyük bir operasyon yapılacağını düşünüyorum. Buradaki amaç bankalara saldırarak korku ve paniği pompalamak. İnsanlara varlıklarınız güvende değil mesajı verecekler” uyarısında bulundu. 

Selçuk Geçer: Dolar 30-35 seviyesinin üzerine çıkabilir

Ekonomi uzmanlarından Selçuk Geçer de ONS altını konusunda dikkat çekici uyarılar yaptı. ONS altının değerinin gram altını etkilemeyeceğini söyleyen Selçuk Geçer, ONS altınının 1900 doların üzerine çıkması halinde gram altınının da 2.200 TL’ye çıkabileceği uyarısında bulundu. 

Ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Kısa vadede 17,80-18 seviyelerini göreceğiz. Sonrasında Eylül ayına kadar 21, 22 belki 23 seviyelerine kadar yükselen bir dolar kuru göreceğiz. Eğer Türkiye kendisini finanse edemezse, ödemeler dengesi daha da bozulursa ve maliyetlerimiz özellikle bu yurt dışından bulduğumuz döviz maliyetlerimiz artar ise ki artıyor, Türkiye'deki kurum, kuruluş özel ya da kamu fark etmez. Döviz açıklarını kapatmak için yurt dışından bulamadıkları dövizi, yurt içinden tahsil etmeye çalışırlar ise Merkez Bankası rezervleri de kontrolsüzce düşmeye devam ederse o zaman biz büyük kırılmalar görebiliriz. Konuştuğumuz 30-35 seviyeleri bile dolar için çok düşük seviyeler kalabilir"

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal