Solana (SOL) nedir? Kaç dolar oldu? SOL alınır mı geleceği var mı?

Kripto para piyasası her geçen gün gelişirken farklı projelerde piyasada yer alıyor. Yatırımcıların Merak ettiği konuların başında satışa sunulan coinlerin fiyatları gelmektedir. Yatırım aracı olarak kullanılan Kripto paralar yakından takip ediliyor. Solana hakkında bilgi almak isteyen yatırımcılar araştırmalarını hızlandırdı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

16.07.2022-16:21 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-16:21)

Solana (SOL) Hakkında araştırma yapan yatırımcılar bugünkü piyasa fiyatını merak etmektedir. Pek çok kripto para projesi piyasada yer alırken en dikkat çeken projeler ise yatırımcıların odağında yer alıyor. Solana projesini bugün borsada kaç TL  olarak yer aldığı araştırılıyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar… 

Solana kaç dolar?

Kripto para piyasası her geçen gün değişirken piyasada yer alan paralarda sürekli fiyat değişikliği yaşanmaktadır. Solana bugün 36,665910 dolardan işlem görüyor.

Solana kaç TL?

Yatırım aracı olarak Kripto parayı tercih eden birçok kişi piyasadaki fiyat değerini araştırmaktadır. Sürekli olarak iniş ve çıkışlar yaşanırken SOL Coin  bugün 640,117123371 TL'den işlem görmektedir.

Solana Ne Kadar

Bitcoin Kripto para üretimi nasıl yapılır? 

Bir merkezi bulunmaya Bitcoinler, Bittorent ağlarına  üzerinden noktadan noktaya dağıtık bir şekilde üretimi gerçekleştirilir. Bu o üzerinde yapılan ödemeler ise diğer noktalara anında ulaşmaktadır. Bu sayede ödemeleri hangi adresten yapıldı ve hangi adrese ulaştığı kayıt altına alınmaktadır. Bu şekilde alınan kayıtlar ise blok adı verilen yapılar içerisinde tutulur. Her blok üzerinde de yüksek işlem yapılabilen bir hash algoritması yer alır. Bu durum ise her bir ifadenin belirli bir sıfır sayısına işlenmesi ile ifade edilir. Yaklaşık 10 dakikada bire tekabül eden bu işlemi gerçekleştiren ilk kullanıcıya sıfırdan 50 BTC (şu anda 12.5 BTC) ödül olarak verilir. Bitcoinler ise bu şekilde emisyonu sürünmüş olurlar. Her blok sistemi içerisinde de kendinden önceki son bile hash  ifadesi almaktadır. Bu şekilde de bozulması zor bir durum olan blok zincirler ortaya çıkarılır. Burada yapılması planlanan  çifte harcama yapılmamasını sağlayarak gönderimleri kayıt altında tutmaktır. Verilen ödül miktarı her 210 bin blokta bir (yaklaşık 4 senede bir) yarıya düşürülür (50,25,12.5,..).

Bitcoin Ne İşe Yarar

Bu sistem içerisinde para yaratma işlemi ise madencilik olarak ifade edilir. Madencilik işlemi, hesaplama yetisini kullanmak ve matematiksel işlemleri gerçekleştirmek için kullanılan bir ifadedir. Bitcoin yazılımları üzerinde işlemler yapılması için kullanılan donanımlar yoğun işlem gücü gerektiren sistemlerde bulunan bitcoin üzerindeki düğünlere madenci denir. 

Sistemde yer alan ilk bloğa "genesis block"  adı verilir. Bu sistem 4 Ocak 2009 tarihinde üretilerek hizmete geçmiştir. Sistem üzerindeki ilk işlem oldukça önemlidir. Para üretim işlemi Bu aşamada başlarken daha sonra blok atılan madenciler ile de teşvik işlemi gerçekleştirilir. Bu şekilde merkezi otoritesi bulunmayan sisteme para istenildiği zaman dağıtık olarak işlenebilecektir. Madenciler bu işlem sayesinde hem sisteme bitcoin üretip hem de bekleyen işlemleri yapabilmektedir. Bu sistem genellikle altın madencilerinin altın bularak sisteme eklemesine benzetilebilir. Mevcut süreçte madenciler, her yıl dolaşıma girecek olan bitcoin miktarını azalan ve öngörülebilir bir oranla üretmeye devam etmektedirler.Sistem içerisinde toplam 21 milyonu Bitcoin dolaşımı ulaşıncaya kadar bu üretim devam eder. 21 milyona ulaşan bitcoin neresi durdurulur madenciler tarafından işlem masrafları desteklenmeye devam eder. 

Bitcoin Projesi

Bitcoin birçok ülkede ödeme ve yatırım aracı olarak görülmektedir. Bununla birlikte Türkiye'de ise TL karşılığında Bitcoin alımı yapılabiliyor. Para gibi kullanılabilen bu bit koyunlar değeri arttıkça daha fazla fonlar tarafından kullanılmaya başladı. Her geçen gün popüleri testi artarken uzmanlarda ilerleyen süreçte talebini ve beklentinin daha fazla artacağını söylemektedir. Bitcoin neresi talep arttıkça fiyat artar,  talep düştükçe fiyat da azalmaktadır. Dolaşım içerisinde sınırlı sayıda Bitcoin yer alırken, yeni üretimde içinde belirli bir limit ve prosedür yer almaktadır. Bitcoin'de piyasa üzerinde birçok zorluk yer alırken ülkelerin bu paraya yaklaşımları da güveni olumsuz etkilemektedir. 

Bitcoinler çoğunlukla MIT  tarafından geliştirilmektedir. Bununla birlikte matematik ve kriptoloji kullanılarak yeni bir Bitcoin projesi de ortaya çıkarılmaktadır.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal