Chiliz (CHZ) nedir, kaç dolar oldu? CHZ coin alınır mı, geleceği var mı?

Kripto para yatırımcıları tarafından Chiliz Coin hakkındaki bilgiler merak ediliyor. Peki, Chiliz coin nedir, ne kadardır? Chiliz coin kaç TL oldu? İşte detaylar...

16.07.2022-16:19 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-16:19)

Kripto para borsasında en yüksek hacimle işlem gören Chiliz coin hakkında detaylar araştırılıyor. Yatırımcılar Chiliz coinin güncel fiyatını merak ediyor. İşte detaylar...

Chiliz coin ne kadar oldu?

Chiliz coin'in güncel dolar değeri 0,105782 dolardır.

Chiliz'in TL cinsinden güncel değeri ise 1,8467527342 TL'dir.

Bitcoin ve kripto para üretimi nasıl yapılıyor?

Bir merkez tarafından üretimi yapılmayan Bitcoinler, Bitttorent ağlarına benzeyen noktadan noktaya dağıtık ağ özelliğindedir. Söz konusu ağda yapılan ödemeler diğer noktalara anında ulaşarak, adresler arasındaki ödemenin kaydı tutulur. Bu sayede toplanmış olan kayıtlar blok ismi verilen yapılar içerisinde yerini alır. Her bir blokun üstünde yüksek işlem gerektiren bir hash algoritması kullanılarak, belirli bir sıfır sayısı ile başlayan ifadenin bulunması istenir. Ortalama on dakikada bire karşılık gelen bu işlemi yapmak isteyen ilk kullanıcıya sıfırdan 12.5 BTC ödülü verilir. Bu sayede bitcoinler emisyona sürülür.

Para yatırma işlemleri madencilik olarak geçmektedir. Madencilik, hesaplama yetkisi ile gücü kullanılarak matematiksel işlemleri gerçekleştirmenin genel ismidir. Söz konusu işlemlerin yapılması için, sunulan bitcoin yazılımını indirip donanımlar üstünde yoğun işlemci gücü gereken işlemleri yapan bitcoin ağında bulunan düğümlere ise madenci deniyor.

 chiliz coin

Bitcoin kimi ülkelerde ödeme ve yatırım aracı şeklinde kullanılıyor. Ülkemizde de TL karşılığında Bitcoin alımı yapmak mümkün. Para yerine kullanılabildikleri için bitcoinlerin değeri vardır ve bazı fonlar ilerde daha çok popülerleşeceği için değerleri de artacaktır.

Birçok bitcoini MIT profesörleri tasarlamıştır. MIT profesörleri, matematik ve kriptoloji kullanımıyla yeni Bitcoin teknolojisi yaratıyorlar.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal