İki ülke arasında gerilim arttı: Askerler sınırı geçti

Güney Kore ile Kuzey Kore arasında yeni bir gerilim yaşanıyor. Kuzey Koreli askerlerin sınırdan izinsiz geçtiği, Güney Kore ordusunun ise askerlere uyarı ateşi açtığı belirtildi.

11.06.2024-10:55 - (Son Güncelleme: 11.06.2024-17:26) İki ülke arasında gerilim arttı: Askerler sınırı geçti

Güney Kore ordusu, yaklaşık 20 Kuzey Kore askerinin sınırı ihlal etmesi üzerine uyarı ateşi açıldığını duyurdu. Yaşanan bu olayın ardından Kuzey Koreli askerler kendi topraklarına geri döndü. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS) tarafından yapılan açıklamaya göre, Pazar günü yerel saatle 12.30 civarında yaklaşık 20 Kuzey Kore askeri, Askerden Arındırılmış Bölge (DMZ) içindeki Askeri Sınır Çizgisi'ni (MDL) geçti.

İki ülke arasında gerilim arttı: Askerler sınırı geçti

Askerlere uyarı ateşi açıldı

İHA’da yer alan habere göre; Güney Koreli askerler, bu ihlalin ardından uyarı ateşi açtı. Kısa süre sonra Kuzey Koreli askerler, Güney Kore sınırından çekilerek kendi ülkelerine geri döndü.

JCS sözcüsü Albay Lee Sung-jun, DMZ'nin yoğun bitki örtüsüyle kaplı olduğunu ve sınır işaretlerinin görünmesinin zor olabileceğini belirtti. Lee, Kuzey Koreli askerlerin DMZ içinde bilinmeyen bir görev üzerinde çalıştığını ve sınır ihlalinin muhtemelen yanlışlıkla gerçekleştiğini ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal