Ülke parlamentosu onayladı: İsrail vatandaşları giriş yapamayacak

Maldivler parlamentosu, Gazze’de katliam yapan İsrail ile ilgili yeni bir karar aldı. Parlamentoda onaylanan karara göre İsrail pasaportu olan kişiler ülkeye giriş yapamayacak.

11.06.2024-10:08 - (Son Güncelleme: 11.06.2024-17:26) Ülke parlamentosu onayladı: İsrail vatandaşları giriş yapamayacak

Gazze Şeridi’nde katliamlarını durdurmayan İsrail’e bir ülkeden daha şok geldi. Maldivler Parlamentosu, İsrail pasaportu taşıyan kişilerin ülkeye girişini yasaklayan bir yasa değişikliği tasarısını kabul etti.

İsrail vatandaşları giriş ülkeye yapamayacak

AA’da yer alan habere göre; Maldivler Demokratik Partisi (MDP) tarafından sunulan ve İsrail vatandaşlarının Maldivler'e girişini engelleyen yasa tasarısı, parlamentoda geniş bir destekle kabul edildi.

Tasarı, Güvenlik Komitesi tarafından incelenmek üzere ilgili birime gönderildi. Parlamentoda, hükümetin ve halkın talepleri doğrultusunda bu yasa değişikliği sürecinin hızlandırılması talebi yükseldi.

Ülke parlamentosu onayladı: İsrail vatandaşları giriş yapamayacak

Nihai oylama sonrasında çifte vatandaşlığa sahip olanlar da dâhil olmak üzere tüm İsrail pasaport sahiplerinin Maldivler'e girişi yasaklanmış olacak. Maldivler'de, İsrail vatandaşlarının ülkeye girişini engellemek için düzenlenen protestoların ardından Maldivler Devlet Başkanlığı Ofisi, İsrail pasaport sahiplerinin Maldivler'e girişini engellemek için yasa değişikliği yapma kararı aldığını duyurmuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal