18 yıl sonra kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel’i ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl aranın ardından ilk kez CHP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Özgür Özel ile bir görüşme gerçekleştirecek. İşte detaylar…

11.06.2024-09:53 - (Son Güncelleme: 11.06.2024-17:27) 18 yıl sonra kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel’i ziyaret edecek

Yerel seçim sonrası buzları eritmeye başlayan AK Parti ile CHP arasında bir görüşme daha olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ne gidiyor. Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kırk gün sonra ikinci kez bir araya gelecek. Görüşmenin saat 16.00'da başlaması bekleniyor.

18 yıl sonra ilk kez olacak

İlk buluşma, 2 Mayıs tarihinde Ak Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşmiş ve bir saat 35 dakika sürmüştü. Bu kez adres CHP Genel Merkezi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 2006 yılında CHP Genel Merkezine gitmiş ve dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal’ı makamında ziyaret etmişti.

Özel'in, Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesi, geçen hafta 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Genel Sekreterliği görevini yapmış Kemal Nerhozoğlu ile bir araya geldiği öğrenildi. Bu görüşmede Özel’in, protokol kurallarıyla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

18 yıl sonra kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel’i ziyaret edecek

Edinilen bilgilere göre, bu kritik görüşme öncesi Özel’in makamında büyük bir değişiklik yapılmadı. Sadece genel başkanın oturduğu koltuğun bir benzeri konuldu. Erdoğan’ın oturacağı koltuğun arkasına Türk bayrağı ile Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan bayrak yerleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı protokol ekibinden yetkililerin de CHP Genel Merkezi'ne gelerek hazırlıkları yerinde gördüğü öğrenildi.

Gündem maddeleri belli oldu

İade-i ziyarette ilk görüşmedeki isimler bulunacak. Erdoğan’ın yanında Ak Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Özel’in yanında ise CHP İstanbul Milletvekili ve eski büyükelçi Namık Tan olacak. İki ismin, ilk görüşmede de olduğu gibi konuşmaların kayda geçmesi adına not tutmaları bekleniyor.

Görüşmede iki liderin de farklı gündem maddeleri olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun zamandır dile getirdiği yeni anayasayı gündeme taşıması, Özel’in ise ekonomik gelişmelerle ilgili konuşması bekleniyor. Özel, görüşme öncesinde PM ve MYK'yı da toplayarak gündeme ilişkin son değerlendirmeleri parti yönetimiyle yaptı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal