İçişleri Bakanlığı’ndan nefes kesen operasyon: 14 ilde 107 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde düzenlenen Sibergöz-44 operasyonlarında 45 farklı paravan şirket kuran ve hesaplarında 3 milyar TL’lik para hareketliliğinin tespit edildiğini ve 107 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

11.06.2024-09:43 - (Son Güncelleme: 11.06.2024-17:26) İçişleri Bakanlığı’ndan nefes kesen operasyon: 14 ilde 107 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdikleri operasyonla ilgili detayları paylaştı. Yerlikaya, İstanbul ve Kocaeli merkezli olarak 14 ilde 45 farklı paravan şirket kuran ve hesaplarında 3 milyar TL para hareketi tespit edilen şahıslara yönelik düzenlenen "Sibergöz-44" operasyonlarında 107 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

14 ilde 107 gözaltı

Haber7’de yer alan habere göre; Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapan bu kişilere yönelik siber devriyeler 7/24 görev başında. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen "SİBERGÖZ-44" operasyonları, İstanbul ve Kocaeli merkezli olmak üzere Ankara, Aydın, Gaziantep, Düzce, İzmir, Hatay, Diyarbakır, Kayseri, Trabzon, Ağrı, Balıkesir ve Eskişehir illerinde yapıldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan nefes kesen operasyon: 14 ilde 107 kişi gözaltına alındı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, "Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" suçlarına yönelik olarak İstanbul, Ankara, Aydın, Kocaeli, Gaziantep, Düzce, İzmir, Hatay, Diyarbakır, Kayseri ve Trabzon’da operasyonlar düzenlendi. Sosyal medya platformları üzerinden "Forex Yatırım, Yüksek Kazanç" adı altında paylaşımlar yaparak vatandaşlarla iletişime geçip "Radiant Capital, FED, IND Yatırım, Winner Financial" isimli mobil uygulamaları indirterek yaklaşık 5 milyon TL haksız kazanç elde eden ve 45 farklı paravan şirket kurarak hesaplarında 3 milyar TL para hareketi olduğu tespit edilen 96 şüpheli yakalandı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalarda ise "Nitelikli Dolandırıcılık ve Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerinin Aklanması" suçlarına yönelik Ağrı, İstanbul, Balıkesir ve Eskişehir'de operasyonlar düzenlendi. Bir e-ticaret sitesi üzerinden "Forklift, Çekme Karavan" gibi ilanlar vererek vatandaşlardan "Ürün Bedeli, Kapora Bedeli" adı altında para talep eden 11 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucunda 4 ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren emniyet mensuplarını ve MASAK çalışanlarını tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal