Iğdır’da Barınağa Bırakılması Gereken Köpekleri Dağ Başına Bıraktılar

Son dönemlerde oldukça artan Pitbull köpek saldırıları sonra toplanmaya başlayan köpekler, Iğdır’da barınak yerine dağa bırakıldı. Aç kalan köpekler, birbirlerine saldırmaya başladı.

10.01.2022-12:30 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-12:53)

Gaziantep’te yaşanan Asiye Ateş olayı ile gündeme gelen köpek saldırıları sonrasında, birçok bölgede başı boş köpekler toplatılmaya başlandı. Son olarak Iğdır’da barınaklara götürülmesi için toplanan köpeklerin, dağ başlarına bırakıldığı ve aç kalan köpeklerin kendilerini yemeye başladığı belirtildi. 

DAĞ BAŞINA BIRAKMIŞLAR

Peş peşe yaşan köpek saldırıları sonrasında gündeme gelen başı boş köpeklerin toplanıp barınağa başlanması, birçok bölgede uygulanmaya başladı. Ancak Iğdır’da yaşanan olay sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Sokaklardan toplanan köpekler, barınak yerine ıssız dağ başlarına bırakıldı. Yiyecek bulamayan hayvanlar ise açlıktan kendilerine saldırmaya başladı. Bazı köpekler ise kurtların saldırısında telef oldu. Boşaltılan köyde su için kullanılan büyük depoya yiyecek aramak için giren bir köpek ise oradan çıkamayarak öldü. Bu skandalı ortaya çıkaran köylü Kasım Çirka, çektiği videoları sosyal medyada paylaşarak duruma tepki gösterdi. Ve hayvan severler ayaklandı. 


KÖPEKLERİ GETİRİP BIRAKTILAR

Köpeklerin beyaz bir araba ile getirilip ıssız yerlere bırakıldığını ifade eden Çikra, “Ben burada kalıyorum. Akşamüzeri beyaz bir araç barınağa bırakacağı köpekleri toplayıp, getirip buraya bıraktı. Yetkililerden ricamız gelip bu rezaleti görsünler. Vicdanı olan gelsin bu duruma bir el atsın. Zor bir durum, köpekler açlıktan birbirlerini yiyorlar. Bunları bir barınağa götürsünler, bunlara bir yemek versinler. Bu büyük bir zulümdür, hakarettir, insanlığa aykırı bir durumdur” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal